Har ett hus som är delvis utbyggt på betongaltan. En del av altanen är fortfarande kvar utomhus. I dagsläget har man lagt isolering och reglar direkt på altanen och inget hindrar vatten från att fukta upp detta. Inget ruttet dock, rinner väl inte in naturligt.

Funderar på att renovera utbyggnaden (badrum) och vill då göra om och göra rätt. Hur tätar man egentligen mellan betongaltan och yttervägg?

Finns det andra nackdelar med att bygga in betongaltan?

IMG_5895.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Det finns nog inget vettigt sätt att täta mellan en vägg och en platta som sticker ut, möjligen att klä in hela kalaset med nån form av fotplåt som sträcker sig utanför kanten. Normalt ser man ju till att väggen står i kanten på plattan, så att fasaden kommer utanför kanten på grunden. Det förutsätter förstås att man har en grund som klarar påfrestningen, dvs antingen en kraftig betongplatta, eller att den är kantförstärkt.

Vill man nödvändigtvis bygga på en utstickande grund, kan man kanske gjuta en liten sockel på plattan, innan man ställer dit syllen? Eventuellt måla med lämplig färg...? Jag gissar bara naturligtvis.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.