Kanske skall börja säga att det inte är ett nybyggt hus.

Besiktade ett hus i Tisdags och man (Anticimex) ansåg att taket skulle behöva bytas ut. Inget vi misstänkt eller haft med i beräkningarna när vi kom överens om priset. Vi har ett förbehåll i kontraktet om att omförhandla om priset om man hittade något fel vilket man nu gjorde på taket.
Alla tegelpannorna behöver bytas ut på en takyta på 150 kvm. Läkt och papp är dock ok och nyare.

Frågan är hur man skall räkna. Tittar man på mtrlkostnaden och gör det själv kommer man undan med ca 35.000.
Kollar med en enteprenör tar dom ca 250:-/kvm i arbetskostnad och ca 150:-/kvm i mtrlkostnad och då landar det på 100.000.
Vad är då skäligt att pruta. 100.000, 35.000 eller något emellan?
Kostnaden för arbetet borde ju också dras av!
Tacksam för snabba svar och ideér.

//Jocke


 
Köper man ett hus med några år på nacken får man ju räkna med att det är slitet. Jag tycker inte det kan anses skäligt att hussäljaren ska ersätta det uttjänta taket med ett sprillans nytt - utan avdraget bör hamna någonstans mittemellan - lite beroende på hur gammalt huset är.
Men det är väl bara att börja köpslå....
Lycka till!
 
Kom igen nu. Lite fler ideér hade jag hoppats på :-/

//Jocke
 
Beror nog på hur kontraktet är skrivet.

Men en variant kan ju vara at säljaren står för nytt material / drar av samma kostnad på försäljningspriset och att ni tillsammans lägger om taket.

Om ni samlar ihop lite folk så är det gjort på en dag om ni fixar en tegellyft eller får det upplyft på taket vid leverans.

Är det befintliga plåtdetaljerna OK eller behövs det nytt där också?
 
Plåten bör nog också bytas

//Jocke
 
Kan ju vara knepigt att få in det i prutningen om plåten inte absolut måste bytas, men ta prisuppgift från en plåtis och gör ett försök.
 
Tja, vi får se hur det blir. Är plåten ok känns det inte schysst att försöka få med den på köpet. Skall ringa till ägaren idag och diskutera. Om vi inte kommer överens kommer mäklaren in och försöker medla.

//Jocke
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.