Vårt hus restes för 2 veckor sedan och vi ska göra målningen själva. Vi ska använda Beckers Perfekt. Har fått olika bud om vad som behöver målas med vad. Så snälla hjälp!

Grundoljan- Vi har liggande panel så nedersta brädan och skarvarförstås. Men knutbrädor, vindsskivor osv ska vi olja det? Behöver råd om vilka delar av huset som ska oljas.

Grundfärgen- Hela huset

Slutfärgen- Hela fasaden men här råder olika bud om vi ska måla den på vindsskivor, knutbrädor osv?? Iså fall....vilka delar på huset kan vi inte måla med akrylatfärg? Och vad tar vi där istället?

Är det OK att göra andra slutstrykningen redan efter 1 vecka med Beckers Perfekt?

Tack snälla ni om ni vill komma med råd!!
 
Tja

varför skulle du ha en annan färg till vindskivorna mm ?

när du säger slutstrykning menar du andrastrykningen med täck färgen eller när du kan börja lägga täckfärgen?
menar du väntetiden på täckfärgen så brukar det bara vara någon/några timmar beroende på märke och väderlek. (läs här om din färgs tider http://www.beckers.se/Utomhus/Vara-Produkter/Staket--Snickerier/Perfekt-Tacklasyr/)

vi lägger olja på alla skarvar (allt som är kapat)
 
En del säger ju att man inte ska ha akrylat färg på ställen som det är tätt på baksidan, inte finns någon luftspalt. Man får ju tex inte sätta det på staket. Så då borde man ju inte kunna ha det på tex vindsskivor, knutbrädor, fönsterfoder etc... Där rekommenderade någon en annan sorts färg men vi har glömt vad...
 
Ja, vi menar andra färdigstrykningen. En del målare säger ju att man måste vänta ett bra tag för att få bra resultat..
 
Grundolja på delar närmast mark samt sågändor (skarvar). Grundfärg på hela fasaden, inklusive vindskivor och detaljer. Låt torka i ca ett dygn innan ni färdigstryker fasaden med Perfekt Akrylat.

På vindskivor och dylikt kan ni använda Perfekt Fönsterfärg eller Oljefärg. De är mindre elastiska och därför mycket bra till ytor som är mer exponerade.
 
Tack nemlan!! Hur är det med takutsprånget? Vi har öppen takfot. Vilken färg ska vi ta där? Fönsterfärg eller akrylaten?
 
Nu är jag inte helt överens med byggtermer, men är det vad jag tror så föreslår jag fönsterfärgen där också. Kan bildas vattendroppar där pga kondens.
 
måla inte baksidorna på vindskivan
 
Vindskivorna sitter redan uppe så vi kan väl inte måla baksidan då....eller? Det hänger ju iof ner en liten bit, är det där du menar?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.