Nedslitet tak på liten röd stuga omgiven av torra löv på grenar och skogsmiljö i bakgrunden.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Nedslitet tak med takpapp, läckage nära en skorsten och slitet plåtarbete.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Hej, duktiga människor.
Köpte en liten stuga i somras. Det läcker in lite vid riktigt dåligt väder och jag måste göra något åt taket. jag har tidigare lagt papp på en friggebod (underlag under takpannor) och på en stor lekstuga, men det här vet jag inte riktigt hur jag ska hantera.
Det befintliga taket är helt nedslitet ( se bild), och jag kommer att ta bort det för att kunna se hur skadad sponten under är.
Måste jag ha två lager eller räcker det med ett? Vilken typ/vilka typer av papp?
Kunniga råd är välkomna!
 
Rickard.
Ser väldigt flackt ut, jag tycker du är klok om du gör alla dom förberedelser du tycker behövs och när du är nöjd så täcker du med t ex Yap 2200 och låter en takläggare skarvsvetsa ett lager SEP 5500 (t ex Mataki unotech)

Jag kan verkligen inte rekommendera papp med klisterkant till ditt tak, dom är inte bra till tak med alla dessa vinklar,lutningsändringar osv.
 
Tack Rickard!
Någon takläggare blir det nog inte, stugan ligger en halvtimmes promenad från närmaste bilväg och materialet måste fraktas på flotte (innebär bad). Sedan måste jag hålla i pengarna. Men jag googlade lite utifrån dina tips och hittade bra grejer. T ex https://www.byggmax.se/media/catalo...3_Monteringsanvisning.pdf-1645443327.8177.pdf
Så nu känner jag lite självförtroende och ska försöka klara det själv. :)
Tack för att du tog dig tid.

//Erik
 
Rickard.
Det behöver i och för sig inte vara ett så stort beskymmer. Har själv gjort jobb som ditt och kunderna får stå för materialfrakten (i förväg) och personaltransporten då vi inte kör båt, Har varit riktigt trevliga jobb faktiskt när jag tänker tillbaka.

Vill du ändå göra själv så är materialet du länkade så bra som det blir.
 
Redigerat:
Det där löser du galant. Jag har själv nyligen lagt papptak på mitt garage. Lade först underlagspapp och sedan Mataki självtäck 3. Ser ut att vara från samma fabrik för manualen är identisk. Bara loggorna är bytta :p

Att lägga ut och skruva och klistra våderna på ytpappen var inga problem och gick snabbt.
Det enda som var lite drygt och meckigt var att hålla på med asfaltsklistret när kapporna skulle dit. I ditt fall lär det väl klistras lite kring skorstensgenomföringen också.
Problemet var att jag gjorde det på höstkanten när utetemperaturen började sjunka till lägsta rekomenderade. Då blev klistret segt som knäck och jag fick kämpa på trots att jag hade en bjässe till varmluftspistol.
Gick också fram och tillbaka många gånger och värmde på skarvarna och trampade till dessa.
Skulle rekomendera att göra detta under en varm högsommardag när klistret är riktigt lättarbetat.
 
Rickard.
S Stuff skrev:
Ser ut att vara från samma fabrik för manualen är identisk.
Stämmer bra det, ingår i samma koncern men drivs som egna företag.
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.