Hej!

Vi är snart i läget där vi ska kakla vårt nya badrum. Vi har ett fönster och en innervägg i badrummet som ska kaklas och entreprenören föreslår att vi ska köra kakellist för fönsternisch och kanten på innerväggen. Tyvärr tycker varken jag eller min sambo dessa är speciellt fina, de går i en lite annan vit färg än själva kaklet.

Nu upptäckte vi att kaklet vi valt finns med en emaljerad kant, så det går att göra fina möten. Problemet då är ju att en kaklad kant är känsligare än en list i plast/aluminium.

Så frågan är hur pass känsligt ett sådant hörn är? Vad händer om en kakelplatta går sönder, kan man byta den utan att riskera tätskiktet och/eller garantin för denna?

Tar vi en onödig risk genom att använda kaklade hörn istället för kakellist?
 
Vad är det du tänkt ska hända med ytterhörnen?
Ni kan ju använda kakellist som är anpassad mot fogen istället om ni vill det
 
Matti_75 Matti_75 skrev:
Vad är det du tänkt ska hända med ytterhörnen?
Ni kan ju använda kakellist som är anpassad mot fogen istället om ni vill det
Bra idé med kakellist i fogfärgen, jag tror dock inte att vi såg någon som var i en mörkare cementgrå när vi var på Kakelspecialisten, så frågan är om det finns något som går i den nyansen.

Runt fönstret är det kanske inte så stor risk att man råkar slå sönder kaklet, men innerväggen delar av badrummet, så där kommer man passera ett par gånger under tiden vi bor i lägenheten, så finns det finns väl en liten risk att man slår emot något mot kanten så att det spricker.

Men funderar på om man skulle kunna byta eventuellt trasigt kakel utan att bryta garantin. Då känns det som det är mindre huvudvärk.
 
Jag har hörna mot terrassdörr/grovingång i duschrummet och har inte sett detta som ett problem under alla år. Ingen extralist utan bara snyggt hörn-kaklad. Avslutar dessutom duschens yttervägg så det skulle vara bekymmersamt OM hörnan skadas pga tätskiktet.
 
  • Gilla
intelligence
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.