Hej!
Vi har hittat en trevlig tomt nära Uppsala, men den verkar brant och har ganska många stora stenar. Vi har ingen erfarenhet om att bygga.. Nu har jag en massa frågor och det skulle vara underbart att hitta någon som kan hjälpa oss hitta svar på några.

Är det någon här som vet om det går att bygga ett hus för under 2 miljoner på en sådan tomt?

Har någon erfarenhet av något budgethus för sluttningstomt? Hur mycket har det kostat?

Hur lång tid kan det ta från att man står det med tomt och bygglov till att man kan flytta in?

Stor tack till alla som har råd att ge! [flash=200,200][/flash]:-*
 
Vi har också en sluttningstomt som lutar rejält.

Det vi inte insåg när vi köpte tomten var att den lutade så pass mycket att kommunen inte skulle godkänna någon form av typhus utan krävde att vi hade ett hus som var anpassat till tomten. Det resulterade i ett arkitektritat hus som säker blir mycket coolare och snyggare, men också bra mycket dyrare (platta i flera nivåer).

Anledningen till att de inte godkände ett vanligt sluttningshus var inte huset i sig, utan snarare att det skulle kräva för stora ingrepp i den naturliga sluttningen (dvs att man var tvungen att plana ut för mycket för att få till plattan).

Är tomten inte extremt sluttande kan du säkert få till något för 2 miljoner, de typhusbyggsatser vi tittade på låg på miljonen, sen tillkommer grävning och gjutning + att montera huset också!

Lycka till!
 
Hej !
Jag tror nog ni kan bygga ett hus för max 2 milj. exkl. tomt.

Vi ska bygga ett sluttningshus på vår "skidbacke " till tomt.
Har valt att bygga med Hjältevadshus som har prisvärda hus där man kan ändra ganska mycket i planlösning och detaljer. Och få fasta priser!
Själva sluttningsvåningen köper vi inte av Hjältevadshus utan av deras markfirma. Men de har ett tätt samarbete så det ska inte vara några problem. Vi får fast pris även på markfirmans jobb.
Vi har varit och tittat på ett sluttningshus som det byggt och det såg fint ut. Vårt hus blir ca 200 kvm totalt.
Vi ska göra en del jobb sjäva i nederplanet som tapetsering och golvläggning.
Vi bygger i Sthlmsområdet.
(får hopps att kommunen inte knorrar nu då, men har per tel. fått besked att sluttningshus är ok på tomten)
Vi har betalat vår tomt idag och lämnade in bygglovet igår, hoppas på inflytt denna sommar ! (jag vet att vi är lite optimistiska kanske....;-) )

Lycka till !!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.