Hejsan,

Skall bygga nytt tak med spottar i. Vill helst inte att det skall bygga mer än 5 cm i taket. Är betong ovanför. Är det här möjligt? Annars måste jag nämligen specialbeställa luckorna.

Tacksam för alla svar :)
 
Hej! Ja det finns möjlighet för detta, men då får du inte ha för hög effekt på spottarna (W).
Jag har satt 20W spottar i mitt kök som jag byggt ner ca 4,5cm.
Dom kräver inte mer än 2,8 cm luftrum till "brännbart" material. Tycker dessa 20W lyser upp utmärkt, jag kör dom knappast aldrig på full effekt då jag har en dimmer till dessa.
Det skall alltid stå på paketen hur mycket utrymme dom kräver, och dessutom har ju du betongtak som inte räknas som brännbart material. Så se till så att det stämmer med krav på utrymme och att dom blir inkopplade av en riktigt elektriker så kan du vara lugn!
 
4,5 ja det var ju på håret, Vet du kanske om de här lamporna som inte bygger så mycket är dyrare?
 
Nej dom är inte dyrare, kraven är inte lika höga på dessa med lägre effekt, exempelvis 20W.
Jag vill minnas att dessa kostade ca 100 kr/styck. Beror ju lite på design osv, jag valde rätt så standardmässiga, runda och vita, då jag har vit pärlspontpanel i taket och tyckte det passade.
Jag hade som sagt bara några millimeter till godo, men klarar ju kravet, och skulle nästan tro att tillverkarna gärna tar till lite för att vara på den säkra sidan.

mvh
 
Hide-a-light har flera olika modeller som klarar ditt krav Karin. Vi har satt deras både i vårt badrum och i de nyrenoverade sovrummen. LIte osäker på modellen dock...
 
Ok, ja där fanns det ju många att välja på. IvanM kommer du ihåg var du köpte dina?
 
Japp, köpte dom på ljusexperten i Borås, varumärket heter designlight. Dom har en hemsida, www.designlight.nu.

mvh
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.