Vi håller på och ska snart bygga hus med Smålandsvillan. Vi har fått alla bygglov osv. godkända. Vi ska snart betala den sista summan på tomten och börja röja där lite. Min fråga är nu hur långt innan Smålandsvillan brukar börja med grunden, innan huset kommer??

MVH

Frida
 
Räcker oftast med en vecka innan
 
Ja, det är riktigt att en grund till en Smålandsvilla vid normala enkla grunförhållanden inte tar mer än högst en vecka att uppföra.
Men eftersom grunden aldrig ingår i Smålansvillans åtagande utan Du själv lär ha tecknat ett entreprenadkontrakt med en grundläggare så bör Du själv kolla med denne. Det är möjligt att Smålandsvillans säljare håller i samordningen men Du bör själv förvissa Dig om att det fungerar.
Du bör även förvissa Dig om att det ansvar Du som byggherre har för samordningen av arbetarskyddet på arbetsplatsen har övertagits av någon entreprenör.
 
Här i Kalmar där vi ska bygga så ordnar Smålandsvillan entreprenaden på grunden. Dem har alltid den entreprenören till deras husbyggen. Men tack för tipsen och jag ska fråga dem på vårt byggmöte vi ska ha nästa vecka.

MVH

Frida
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.