Bytte en 20 år gammal toalett som var lite defekt i vårt nya hus. Blev inte helt nöjd med vatten inkopplingen på nya toaletten, se bild nedan:

Vattenkopplingsinstallation för toalett med T-koppling, loopad FLEXO-slang och avstängningsventil mot vit vägg.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


1. Inkommande vatten.
2. Vatten går ut genom väggen direkt till diskmaskinen på andra sidan.
3. Den gamla T kopplingen satt där sedan innan med 3/8 utvändig gänga. Satte på en nippel som gjorde om 3/8 till 1/2 utvändig gänga.
4. 30 cm FLEXO slang med 1/2 invändig gänga i båda ändar som jag fick slå en loop på för att få plats och för att slangen inte skulle vika sig.
5. Avstängningsventil.
6. Vatten in till toaletten.

Min första tanke var att bara köra på en enda FLEXO slang som var 20 cm och hade 3/8 invändig gänga i enda änden och 1/2 invändig i andra änden och då slippa nippeln och skita i avstängningsventilen.

Avstånden mellan T kopplingen och vatten in på toaletten är dock ca 15 cm och kunde inte få till den 20 cm FLEXO slangen utan att den vek sig :(

Någon som har en idé på hur man skulle kunna få till det lite snyggare och med mindre delar? Är rädd att det ska börja droppa eller nått och det ser ju lite fult ut...

Den gamla toaletten var inkopplad med ett kopparrör som var skuret med exakt mått, det röret passade dock inte den nya toaletten.

/mvh
 
Det ser ut som en IFÖ-stol. Då har den en flexibel anslutning. Du kan dra isåfall dra ner anslutningen som ventilen sitter monterad på. Den går sen att förskjuta lite i sidled.
Då skulle du kunna sätta dit en rak rörbit istället för slangen
 
  • Gilla
Köttisar
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.