Tja!
Har kopplat in en dimmer till dom nya ledspottarna i taket, men det blinkar bara konstant när jag slår på.
Är det rätt kopplat: Fas och nolla kommer från strömmatningen, nollan går vidare in i styrenheten för spottarna medan fasen går in på L1 i dimmern(dimmern har anslutningar L1,L2,B och en pil med sinuskurva) och kopplas sedan vidare från sinussymbolen till styrenheten. Det är alltså fasen som går in i dimmern och bryts/slås på. Men är det mellan L1 och sinussymbolen som strömmen regleras? 🤔 Från styrenheten går kablarna vidare till en puck och sedan ut till varje spott.
Mvh Dennis
 
Lamporna och dimmern är antagligen inte kompatibla.

Skaffa lampor där du köpte dimmern och prova innan du letar fel som kanske inte ens finns. Det är enklast till att börja med.
 
"styrenheten" för spottarna kanske inte är dimbar.

Ge mer info och bilder på grejorna så går det kanske att ge någon tips/förslag.
 
I beskrivningen nämner du 3 olika enheter. En dimmer, en ”styrenhet” ock en ”puck”. Om jag får gissa så är styrenheten en led driver , och pucken en kopplingslist som bara kopplar ihop kablarna till lamporna.

Här kan finnas många felmöjligheter. Det låter dock som det är rött kopplat på dimmern.

Men första frågan är vad har du för lampor? Är det LED lampor som vill drivas av konstant ström, ex 350 mA. Eller konstant spänning, ex 12V. Om det är konstant ström så skall de seriekopplas, så att strömmen först går igenom första lampan sedan igenom lampa 2 osv. Är det konstant spänning skall de parallellkopplas. Den där ”pucken” sköter det, men måste alltså vara olika för konstant ström eller konstant spänning.

Nästa fråga är driven. Är det rätt typ för lamporna? Konstant ström eller konstant spänning, rätt spänning/ström?
Kan driven driva alla lamporna, vad har den för Max effekt? Lampornas effekt?

Är drivewn dimbar?

Är dimmern lämplig för LED lampor, vissa dimmers kan konfigureras för olika typ av belastning.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.