En lite annorlunda fråga, men jag har tänkt isolera vår ovanmarkspool som ser ut som på bilden:

https://www.raviday-piscine.com/med...-rectangulaire-intex-ultra-silver-26356gn.jpg

Poolen är välvd på sidorna och det sitter stödben runt om. Stället där poolen står är ganska utsatt för vind, och vi tycker det är värt pengarna att lägga nån tusenlapp eller två på detta projekt. Förra året (södra sverige) tappade vi 3 grader per natt vilket är på tok för mycket (ja vi har rejält överdrag/folie, så den värme som försvann lämnade oss gissningsvis från sidorna och botten). De flesta dagar hade vi runt 20-22 på dagen men 10-12 på natten.

Så, frågan är hur man på smidigaste sätt isolerar en sån här skapelse? Min spontana tanke är att isoleringsmaterialet måste vara vattentåligt, böjbart/flexibelt och inte jättedyrt. Vi har tänkt att svepa nån sorts grå presenning/tyg runt poolen efter att den är isolerad så den inte ser hur ful ut som helst.

Den föreslagna lösningen är stenull från byggmax som hålls på plats med ett eller flera band runt om poolen så att de mjuka skivorna vidrör poollinern. På vissa ställen får man hjälp av stödbenen men längst ner vill man ju att isoleringen sveper om den böjda ytan så att inga köldbryggor kan bildas. Sen runt detta får vi väl köpa nån snygg markisväv eller liknande som skyddar något från väder och vid samt att det gör poolen lite snyggare.

Någon som har en annan idé?

/S
 
T
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.