Har en membranhydrofor (https://www.vvsochbad.se/wellmate-wm60-hydropress-569519) som jag tycker tappar trycket lite för snabbt. Som jag förstått så ska blåsan i behållaren ha ett visst tryck innan vattnet släpps på. Hur gör man med luften som redan finns i tanken? Ska man fylla tanken med vatten innan man trycksätter den, så att det är minimalt med luft? Eller spelar det ingen roll?
 
Tack för klargörandet ang hydropress. Gått igenom länkarna men hittar inget angående luft i tanken. Vilken länk tänker du tar upp detta?
 
Det kommer normalt inte att finnas plats för så mycket luft på vattensidan av membranet när du fyllt rätt mängd luft på luftsidan. Om du trots det får lite luft kvar, så gör det knappast någon skada. En liten del kommer att komma ut tillsammans med vattnet och resten kommer att lösa upp sig i vattnet så småningom. Det är därför man måste fylla på anläggningar med hydroforer, där vattnet är i direkt kontakt med vattnet, medans hydropresser inte behöver fyllas på om de inte har något läckage på luftsidan.
 
Du har ingen luft i tanken på vattensidan.
 
Lufttrycket ska vara 90% av tillslagstrycket på pumpen.

Stäng av pumpen. Öppna en tappkran. När det slutat rinna, så pumpar du i luft. Stäng sedan kranen och starta pumpen igen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.