Sommarens projekt blir att färdigställa uppfarten till vårat nyinköpta hus.
Uppfarten består av en ganska skarp backe med en plan plats för parkering av en bil framför carporten. Tyvärr så är uppfarten ganska smal, vilket innebär att det idag är omöjligt att få plats med två bilar parkerade i bredd.

Hur ska man planera uppfarten så att man kan parkera 2 bilar utan att behöva flytta den ena bilen för att åka iväg med den andra?
1) Gräva ut ovanför berget och göra en extra parkeringsyta där?
2) Ta bort berget och bredda hela uppfarten?
3) Plocka ner den befintliga Keystonemuren och sätta upp den på annat sätt för att göra ytan framför carporten bredare så att man kan parkera 2 bilar jämte varann?
4) Annan lösning?

Mycket tacksam för råd!
 
  • IMG_1559.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • IMG_1558.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Det känns ju synd att plocka ner muren med staket och allt. Går det inte att göra en parkering genom att gräva ur direkt till vänster ovanför naturstenen och "mellan" staketet och gången upp mot huset? Sen kan ni sätta en låg bit mur till runt den parkeringsplatsen? Det blir en skarp sväng in, men man kan backa upp mot carporten när man ska ut, tyvärr kanske carportbilen måste backa ända ut på gatan för att komma ut, om den andra bilen är hemma. Det är svårt att se hur mycket plats det är. Kanske kan du ta en bild uppifrån entrén?

Alt 1 alltså.
 
Redigerat:
Jag hade skalat av det inringade enligt bild.
Funkar det?
 
  • uppfart.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Får man inte plats med en bil utanför carporten om man ställer den nära staketet, och ställer den andra bilen nära muren? Eventuellt får man flytta på dörren i carporten.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.