Vi har ett 20-tal lysrörsarmaturer som den i den bifogade bilden. Diametern är cirka 17 cm. Jag muttrar ofta missnöjt för att lamporna inte är tillräckligt starka. Jag skulle dessutom gärna se att dom var smarta.

Jag funderar därför på att byta ut armaturen till E27 och använda Philips Hue/Ikea Trådfri.

Vad tycker ni andra forumbesökare, låter det som en bra lösning eller borde jag göra något annat? Hur ska jag göra för att få den nya armaturen snyggt centrerad?
 
  • Lysrörsarmatur inuti vit takkåpa mäts med tumstock som visar ca 17 cm i diameter.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Du får väl byta till samma storlek. Den du har heter Thorn Chalice. Den eller likvärdig finns säkert med LED. E27 är jag tveksam till.
 
Det finns sockelförlängare att köpa om ljuskällan inte kommer tillräckligt långt in.
 
J Johan456 skrev:
Du får väl byta till samma storlek. Den du har heter Thorn Chalice. Den eller likvärdig finns säkert med LED. E27 är jag tveksam till.
Tack! Jag visste inte att de var av modell Thorn Chalice. Jag ser att Thorn säljer gott om starkare lampor.

Heter standaren Thorn Chalice följer något? Jag funderar på vad jag ska söka efter om jag ska försöka hitta andra fabrikat för att se vilka fler alternativ som finns.
 
Jag är inte säker men vill minnas att håltagningsmåttet var 19cm. Men det kan ha funnits olika. Djupet var väl 10–12 cm men du behöver ta ner en och kolla. Ljuskällan är väl någon som heter G24-Q2 eller liknande. Vill du byta armatur eller ljuskälla? Ljuskällan dras rakt ut om du vill ta ur för att kolla sockeln och på fackspråk kallas den typen för kompaktlysrör.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.