Som ni ser på bilden har vi ett jättefint hörn med en massa sladdar, har någon tips på hur vi kan dölja dem på ett snyggt sätt? Att bygga upp en hel "fejkvägg" är uteslutet + att vi behöver kunna ställa boxen någonstans. Vår tv sitter med väggstativ som går att dra fram och tillbaka.

Vad tror ni om en "låda" att hänga på väggen med sladdarna bakom och boxen ovanpå?
 
  • En väggmonterad TV med många synliga sladdar som leder ner till en elektronisk enhet på golvet.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • TV på vägg ovanför hörna med synliga kablar och elektronikbox vid röda gardiner.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Strajpa fast boxen bakom TVn så att fronten på boxen precis tittar fram i underkant av TVn, antennsladd och strömsladd går upp bakom gardinen, alla andra sladdar bakom TVn.
 
  • Gilla
Bernieberg
  • Laddar…
För sladdarna skulle jag bara sätta en kabelkanal. Antingen rakt upp från uttagen (möjligen lite åt höger så den hamnar bakom gardinen), eller så sätter man längs golvlisten bort till hörnet och upp där

För boxen kan man ju köpa ett par hyllkonsoller bara och skruva upp. Behövs inget hyllplan om det bara handlar om att få upp boxen. (Jag skulle nog försöka sätta den ovanför TVn, men det är inte säkert att man pekar fjärren rätt då.)

Annars verkar det ju t.ex. få plats en 120 cm bred bokhylla under TVn? Den döljer då effektivt sladdarna, man kan ställa boxen på den och dessutom får man förvaringsutrymme. Vill man lyxa kan man sätta dörrar på den.

Det finns säkert fler varianter.
 
  • Gilla
ricebridge
  • Laddar…
Boxen bakom tv, 1st elkabel upp bakom tv, där man kopplar in allt.

Är det en gammal box med ir, dra ut ett IR öga.
Tycker där är många sladdar upp på väggen, 1 vit i hörnet och så, hade försökt att koppla allt bakom tv.

Om ni inte vill vara riktigt seriösa och lägga in kabeln i väggen.
 
J
Förutom ovanstående alternativ och att gallra i sladdjungeln, så är ett enkelt och bra alternativ att köra en dosborr längst ner, och likadant bakom tvn, sedan drar du sladdarna i väggen. Du kan ju tex väggmontera boxen bakom gardinen utanpå hålet du borrat, eller som sagt tidigare bakom tvn. Kabellister funkar ju med eftersom du har gardiner. Det där fixar du smidigt :)
 
  • Gilla
ricebridge
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.