Vi har nyligen sålt vårt hus, där de två alternativen av köpare hade förbehåll från banken att sälja innan lånet beviljades, vi valde den som gick med på att sälja sin lgh till ett underpris och är nöjda med det. Köparen ska ha visning till helgen och nu uppstod frågan, -vad händer om vår köpares köpare har ett förbehåll att sälja först? Kan det rent tekniskt sett vara en lång rad av kontrakt med förbehåll, där allt står och faller med den sista i ledet? Är det någon som har erfarenhet av detta?
 
Beror ju på hur texten i ert avtal är utformad.
 
D Dilato skrev:
Beror ju på hur texten i ert avtal är utformad.
Avtalet är det inga konstigheter med, det är en fullföljd försäljning vid ett visst datum, annars återgår affären om vi inte vill förlänga tidsfristen. Jag är ute efter erfarenheter som andra haft, om någon varit med om det jag beskriver och hur det gått. Vi har inga problem att dra tillbaka försäljningen och bo kvar om det inte blir som vi önskar, men är nöjda med budgivningen och det slutgiltiga priset på vårt hus.
 
  • Gilla
YuGi
  • Laddar…
I princip så faller det med sista ledet. Om du i ditt avtal har en klausul om att köparen måste få sitt sålt för X kronor. Så bli det avtalet giltigt först när köparen har fått sålt till det beloppet. Om han i sin tur har en liknande klausul i sitt avtal mot sin köpare, så blir inte det giltigt förrän den köparen har fått till ett giltigt köpeavtal osv.

Om ALLA köper med en sådan klausul så kan det i princip aldrig bli en affär.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.