11 856 läst · 4 svar
12k läst
4 svar
Hur fungerar en restaurangdiskmaskin?
Jag hade tillfälle att diska lite med en restaurangdiskmaskin i ett storkök, och blev helt förbluffad. Diskmaskinen såg ut ungefär som en hushållsmaskin, frånsett att man ställde disken i en plastkorg. Men det som var förbluffande var tiden det tog att diska. En disk gick på två minuter!
Vad händer egentligen? Vad är det en vanlig maskin håller på med i 1,5 timmar, som resturangmaskinen klarar på 2% av den tiden?
Vad händer egentligen? Vad är det en vanlig maskin håller på med i 1,5 timmar, som resturangmaskinen klarar på 2% av den tiden?
Går inte att riktigt att jämföra, gäller t.ex att disken inte har torkat in.
Finns en liknande tråd om detta med mer info:
http://www.byggahus.se/forum/vitvaror/207914-ny-diskmaskin-hushalls-eller-krogmaskin-dyrt.html
Finns en liknande tråd om detta med mer info:
http://www.byggahus.se/forum/vitvaror/207914-ny-diskmaskin-hushalls-eller-krogmaskin-dyrt.html
Storköksmaskinen är säkerligen ett utmärkt val om du ofta diskar 5 maskiner eller mer på en dag. Det är en stunds pyssel med att montera ihop och starta den före första disken. Sedan skall den tömmas och silar plockas ur efter sista disken så att man använder nytt vatten nästa dag. Och som sagt lär inte diskresultatet bli så bra om något har torkat in.