Jag hade tillfälle att diska lite med en restaurangdiskmaskin i ett storkök, och blev helt förbluffad. Diskmaskinen såg ut ungefär som en hushållsmaskin, frånsett att man ställde disken i en plastkorg. Men det som var förbluffande var tiden det tog att diska. En disk gick på två minuter!

Vad händer egentligen? Vad är det en vanlig maskin håller på med i 1,5 timmar, som resturangmaskinen klarar på 2% av den tiden?
 
Ja vattnet i resturangmaskinen är ju "alltid" varmt. Blir nog dyrt i längden att ha det så hemma. Sen så brukar man ju alltid förskölja disken innan man ställer in den.
 
A
en vanlig hushållsmaskin har ju märkning på energieffektivitet
tillverkarna tävlar om hur lite energi en disk tar
de som använder riktiga maskiner har helt andra preferenser.
 
Storköksmaskinen är säkerligen ett utmärkt val om du ofta diskar 5 maskiner eller mer på en dag. Det är en stunds pyssel med att montera ihop och starta den före första disken. Sedan skall den tömmas och silar plockas ur efter sista disken så att man använder nytt vatten nästa dag. Och som sagt lär inte diskresultatet bli så bra om något har torkat in.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.