Hejsan!

Är lite nyfiken på hur fuktig luften är i Er källare såhär dags på året.. gentemot andra månader/årstider?
Använder ni avfuktare? Öppnar eller stänger ventiler? Luktar det mer eller mindre källare vissa årstider?

- - -

Vi har själva en avfuktare i källaren och den står inställd på 65% och den ploppar nu (juli) igång ett par gånger i veckan.. och om jag inte minns fel så gick den nästan dygnet runt förra augusti och då jobbade den ganska hårt! Men det är värsta tiden också..

..övrigt under året så är det inga problem alls tydligen (bra ju).

Vintern är dock jobbig för då känns det som vi behöver luftfuktare! Vi har haft två sådana här termometrar som visar luftfuktighet (den ena på IVT's avfuktare och den andra en budget termometer).. och de har båda visat 24-28% på vintern..

Vi har ingen isolerad källare (den är ej heller omdränerad) och vi har alltid ventilerna öppna.. för att självdraget ska fungera bra.


MVH Sandra
 
Bricco skrev:
Nu har jag ingen källare men tänkte tillföra att fuktkvoten ensam inte säger hela sanningen utan man måste ta med temperaturen i beräkningen.

[länk]

[länk]
Så sant så, men det är fortfarande "kul" att se vilka skillnader det är över året sett och mellan olika hus. Alla källare har ju olika förutsättningar (olika mycket fuktpåverkan utifrån, både genom material och genom insläpp av uteluft m.m.).

Men mycket bra info om "fukt" i länkarna!
Bra o ha och intressant att läsa!

Tackar :)

Ha en trevlig dag,
MVH Sandra
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.