Skulle vilja fälla in markspottar i min garageuppfart men vet inte hur man ska göra hål i markstenen? Spotarna har en diameter på 95 mm. Kan man på något sätt göra så stora hål i dessa stenar?

Eller finns det kanske något annat bättre sätt att montera spottarna? Tar gärna emot tips.
 
  • sten.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
I
Du glömde nämna hur tjocka stenarna och spotarna är.

Det finns hålsågar (avsedda för stenmtrl.) för en vanlig borrmaskin som klarar diametern, men inte mer än till 40-50 mm djup. Ska du borra djupare får du anlita en firma som har en kärnborr för btg.håltagning med vattenbegjutning. Den klarar både större och djupare hål än tidigare nämnda.
 
men de borren gör ingen nytta. Det finns dock borr med hårdmetellspets som gör susen. finns allt mellen 1-150mm . jula har satser allt mellan 20->100mm
 
Men om man först gör ett pilot hål med en längre och smalare borr (mindre än hålsågens centrumborr) och sedan kör från två håll ?

.Henrik
 
I
I så fall bara att knacka bort det som blir kvar med handslägga och spetsmejsel.
 
Du skulle kunna gjuta en egen i betong och lämpligt pigment. Den krita man använder i snörslån lär vara bra till att färga betong.

Den lär även vara bra att färga spackel, eftersom kritan inte blöder igenom färg som man målar ovanpå. Spackel färgar man för att veta vilket lager man håller på med.
 
Ok, tackar för tipsen. Ska kolla upp om jag hittar någon lämplig hålsåg.
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.