Vilken färg blir snyggast?

  • S5502-Y

    3 Röster 42,9%
  • S6502-Y

    4 Röster 57,1%
  • Antal röster
    7
Funderar på om inte fasadbrädorna borde vara lite kortare än de är nu? Som de sitter nu så är det ca 3-4 mm springa till plåten som sitter på ovansidan av mexiteglet. På vissa ställen är panelen nästan helt mot plåten. Bytte ut två brädor som var spruckna vid spikarna och såg då att brädorna inte verkade vara målade i nederkanten och de hade sugit upp fukt ca 7-8 cm som det såg ut fast de var inte ruttna, men blir väl det så småningom. Problemet är att det blir väldigt svårt att komma åt och kapa av brädorna då panelen är ca 10 cm längre in än mexiteglet.

Sen kan vi även ta en lite omröstning om vilken färg som blir finast :) S5502-Y till vänster och S6502-Y till höger är det på bilden.

http://sg.kicks-ass.org/hus/20090524055.jpg
 
Jag röstar nog på den högra. Den blir kanon om du målar teglet vitt oxå.
Vi har nån liknande grå färg på vårt hus.

Klicka på länken för att se hur det kan se ut.

http://www.styleroom.se/album/2011

Mvh Jocke
 
Jo vi har nog bestämt oss för den mörkare gråa. Har sett bilderna på ert hus, ser väldigt fint ut med det vitmålade teglet. De blir nog inte gjort här i år, men senare eventuellt.
 
Du får använda en cirkelsåg och ta bort klingskyddet så kommer du åt att såga av dom lite. Det gjorde jag, dessutom tog jag bort plåten och lade klinker istället för den fula plåten... Finns klinker med rundad kant som är perfekt att använda som droppskydd.

Måla inte undersidan av panelen, det räcker att du oljar in med rikligt av impregneringsolja.
 
Ok, fast jag har ingen cirkelsåg, även om det nog blir nästa elverktygsinköp :) men just nu så blir det nog bara att måla de få kvm med panel som är utsatt för regn om det blåser mot sydväggen. De är bara de två gråmålade ytorna plus ungefär lika mycket till. Resten av framsidan är under altanens tak.
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.