Bor i BR-radhus utan vattenutkast utomhus. Hittills har jag kopplat på trädgårdsslang på kranen men det är lite bökigt så klurar på en annan lösning.

Bild på hur det ser ut idag.

Lutar mot att sätta T-koppling ovanför ballofixen sedan sätta en flexslang som hängs upp längs skåpets insida och avsluta med en ballofix +snabbkoppling. När slangen är påkopplad kommer man inte kunna stänga skåpet helt men bättre än idag då man inte kan använda kranen.

En annan lösning är att sätta T-ventil med avstängning sedan flexislang + snabbkoppling på den. Fördelen med det att vattnet inte står i slangen utan hålls i huvudledningen utom när man vattnar. Nackdel att man får in och rota för att sätta på vattnet, men det går att stå ut med :)
T-ventil m avstängning tex: https://www.rinkabyror.se/varumarke...oravst-t-ventil-m-backventil-utv-utv-inv-15r/

Tankar? Andra alternativ? Har jag missa något?
 
  • Bild på VVS-installation i skåp med slangar, ventiler och kopplingar. Diskussion om att förbättra trädgårdsvattning med T-ventil, flexslang och snabbkoppling.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Köket råkar inte ligga mot yttervägg? Då kan ni kanske få lov att installera en utkastare på fasaden?
 
Jonatan79 Jonatan79 skrev:
Köket råkar inte ligga mot yttervägg? Då kan ni kanske få lov att installera en utkastare på fasaden?
Har inte sån tur tyvärr. Väggen bakom skåpet är in mot grannen. Efter köket ligger vardagsrum sedan yttervägg med dörr mot trädgården. Är eg helt ok med att slangen ligger genom vardagsrummet, har en lätt krympsladd och det är ju bara max en ggr per dag. Störigt dock att kranen blir blockerad.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.