Hej!

Jag har tänkt skaffa mig ett par hörselskydd som har inbyggd radio och medhörning. Mitt val är just nu:
Peltor Select.

Jag har hittat dem på ett ställe på internet för 1749kr. Jag tror det är det billigaste stället, men om ni vet nått annat ställe kan ni meddela mig.

Ni kan även skriva om ni har några erfarenheter om Peltor Select för-/nackdelar m.m
 
Samma som jag har och enda nackdelen är att de är _VARMA_ *suck*
Efter en stund jobb så känns det som om öronen rinner så man behöver pauser för att slippa problem.

De är underbara med att de håller stationsinställning vilket inte deras billigare gör, perfkt ljudkvalitet, enkla att hantera och dämpar garanterat allt ljud ner till en vettig nivå. Medhörning använder jag aldrig då jag ofta jobbar mer själv.

Suveräna och hade de bara haft en kylslinga så hade jag burit dem dygnet runt *S*

/Kent
 
Har också sådana..
Kanonkåpor..

Enda felet är att batteriluckan går åt skogen rätt lätt, men det löser man ju lätt med silvertejp - och jag är inte ensam om det problemet har jag sett på byggena... :)
 
Jag säljer Peltor, Bilsom och några noname-kåpor...
Av dessa har vi minst problem med Peltors kåpor!
 
Okey, verkar ju bra.

Kan någon säga några affärer som säljer dem, tycker att det är rätt svårt att hitta. Så få kan det väl inte vara.
 
Närmsta järnaffär, byggvaruhusen samt Granngården bprde ha dom.
Har dom inte dom hemma kanske don kan ta hem dom till dig...
 
Jag skulle rek dessa , jag har samma typ fast Jonsered. Har haft andra också men problemet med FM-radio med ratt är att de efter en tid tenderar att byta kanal själv.
 
Tycker bilson är bättre hade mina bilson i 6år utan nåt fel tappade dem ner från stegen osv. Fick peltors nu för 6månader sen. Första så har de lägre ljud sämre mottagning än bilsonen. Redan nu så funkar bara en av högtalarna, mottagningen har blivit sämre också, Många säger att peltor kåporna är känlsa för fukt. Tog är peltorna mycket bättre på skärma av ljud om kör utan radio :)
 
Jag har haft sådana som du länkar till och jag har nu samma modell fast med rattar till radio, volym och medhörningen iställer för knappar.

Jag tyckte den med knappar var knölig och knepig att manövrera på ett vettig vis och så när den tappade kanaler så blev det som när man tappar digitaltv. Dessutom drar dom hiskeligt med batteri.

Den med rattarna är lättare att justera och lättare att stänga av/på medhörningen osv.
 
Jag kör med ett par Peltor Alert sedan 1,5 år tillbakas. Vill inte gå tillbaka till mina Peltor Optime II även om dom är precis lika bra. Min Alert har bra radio, lång batteritid samt man kan utan problem justera volym, medhörning och frekvens med grova handskar. Smidigt att kunna ha medhörning och prata med någon och sedan banka med skarpa ljud och luren bara klipper av de höga ljuden utan att man behöver röra luren.

Skulle minst ha likadana om jag köpte igen...
 
En snabb fråga bara, vad innebär medhörning?
 
Att du hör ljud även "utanför" kåporna, tas in via microfon!
 
Peltor har också WS Peltor Alert med Bluetooth så att de fungerar som handsfree till mobilen också. Det plus medhörning och FM-radio. Det enda som saknas är anslutning för iPoden.
 
Att tänka på med medhörning är att vid höga jämna ljud typ inärheten av stora kedjegrävare så blir det grymt jobbigt med ett ofarligt men högt ljud.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.