galento
Hej,vet inte om detta platsar här men det borde finnas en del på forumet med hörselproblem p.g.a olika orsaker t.ex sitt arbete eller hobby.Har själv märkt att på senare tid hörseln försämrats och att det susar och kan pipa lite i öronen,vore intressant att läsa andras tips mot detta som hjälper i vardagen och ev.lyser upp tillvaron så gott det går.
 
Massage! Tinnitus kan förvärras av muskelanspänning. Viss typ av tinnitus tom skapas av muskelspänningar (fast i ditt fall med samtidig hörselnedsättning är knappast så fallet). Rejäl massage och avslappning t ex i varmbad med tillhörande töjningar kan ge symtomfrihet. Vet en som gett behandlingar åt ett antal patienter med förvånansvärt bra resultat  :) - medan andra inte påverkats alls... :(
 
galento
Tackar för svaret Lillbjörn,har gått på regelbunden massage för flera år sen men detta har liksom "dött ut",har även provat simma/basta.Men det är nog läge att se över detta nu igen,man bör nog vårda sin egen kropp mer,märks mer "krämpor" när man blir äldre och kroppen är väl egentligen det värdefullaste man har även om det är lätt att glömma detta.
Ha dé bra !
M.v.h G
 
Akupunktur kan också hjälpa..........

Liiisa
 
En välmenande uppmaning till alla forumister...

Ta på hörselkåpor när ni jobbar eller vistas i buller. Har en dotter som är född hörselskadad och det kan ibland vara RIKTIGT jobbigt att inte höra ordentligt.

Zephir/ som fortsätter träna teckenspråk (det är svårt att lära gamla hundar...)
 
Jag är själv ruskigt impad över mina egna förnuftiga döttrar som, när de var tonåringar, gömde öronproppar under rufsigt hår när de frekventerade danshak/konserter etc. Jag hade ingen aning om detta förrän jag inbjöds delta vid ett ruskigt skränigt tillfälle & de utrustade mig med dessa inne på damrummet.
 
Viktigt att använda hörselskydd när man vistas i ljudfyllda miljöer. Mina Peltor kåpor är inte det vackraste man sett men ack vad jag är glad att de används konstant.

Tänk även på att då konserter eller dylikt besöks så tar knappast hörselskydden (silikonproppar) så pass stor plats att de inte skall tas med.

Hörseln är självklar ända tills den dagen som den inte finns där i samma utsträckning längre.
 
galento
yonna skrev:
Jag är själv ruskigt impad över mina egna förnuftiga döttrar som, när de var tonåringar, gömde öronproppar under rufsigt hår när de frekventerade danshak/konserter etc. Jag hade ingen aning om detta förrän jag inbjöds delta vid ett ruskigt skränigt tillfälle & de utrustade mig med dessa inne på damrummet.
Hej,detta var mkt klokt av dina döttrar,och drx skit samma hur kåporna ser ut bara de funkar bra ;).Använder själv hörselskydd/proppar numera så mkt jag kan och detta är ett måste när vi t.ex kör vinkelslipen på verkstaden.Tror heller inte det är bra att vistas i bullrig miljö hela dagen,även om man kanske inte uppfattar bullret som störande.Nu är nog inte jag så hårt drabbad av detta som många andra,t.ex en kvinna på jobbet måste ha radiokåporna på för att "maskera" tjutet i öronen med radion och fåglar var det längesen hon hörde,hon tycker det är svårt när hon ska lägga sig och ljudet finns inuti skallen och den kan man ju inte lägga åt sidan.Hade en vaxpropp som låg mot trumhinnan för några år sen och det var ett hemskt oljud i skallen,jag tänkte att hur fanken ska jag orka leva med detta resten av livet men turligt nog hjälpte spolning.Så mitt råd är att använda hörselskydd i mesta möjligaste mån.
 
Det skall börjas i tid ;)
050721%20015.jpg
 
galento
Hej igen,denna länk är det mkt nyttigt att läsa på ang.tinnitus,dessutom finns ett forum att utbyta erfarenheter på http://www.tinnituswebben.se/
Lev väl !
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.