B
Hej, vi håller på och byter dålig råspont på ett tak pga fuktproblem. Takpapp tas då bort men en stor del av taket är bra. Finns det några lösningar hur man gör för att det nya lagret takpapp som är tunnare än de flera äldre lagren takpapp ska hamna på samma höjd? Kan man lägga någon form av massa eller underlag ovanpå råsponten och under takpappen? Kan man rent av lägga något skivmaterial som plywood eller OSB?
 
Hur stor yta är det som ska bytas på? Hur gammal är takpappen som ni tänkt spara? Kanske värt att byta allt på en gång?
 
Rickard.
Man kan göra lite hur man vill för att jämna ut. Att använda asfaltmassa blir dyrt och kladdigt, pappläggare använder ofta spillpapp om det inte är så mycket men vad som helst som du tror kommer fungera kommer göra det. Helt perfekt lär det inte bli men det är inte heller nödvändigt för funktionen.
 
  • Gilla
bygges
  • Laddar…
B
Centano Centano skrev:
Hur stor yta är det som ska bytas på? Hur gammal är takpappen som ni tänkt spara? Kanske värt att byta allt på en gång?
Bra frågor. På ena sidan om taknocken togs all takpapp bort då 50% av ytan behövde läggas nytt.

På andra sidan verkar det som att det hittills rör sig om kanske 1 m2 av 10-12 m2. Kanske att det bästa är att bara lägga flera nya lager takpapp för att komma upp i samma höjd?

Jag gissar att takpappen är ca 20 år..
 
Är det bara 10-12 kvadrat och du ändå ska byta 1 kvadrat så är det bästa att byta all papp på en gång. En vattenläcka de närmaste åren kommer att kännas väldigt onödig.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.