Hej,

Behöver höja ett golv 45-50 mm för att komma i nivå med ett annat rum. Och för att inte ha så kallt om fötterna förstås. Platta på mark.
Rummet intill har:
Åldersbeständig plast, cellplast 20mm, golvgips, foam, 14 mm parkett. Anledningen till valet av golvgips är för att det delvis är klinkers där.

Tänkte först samma. Men nu handlar det om ett kök och hittar endast S80 i bärighet på cellplasten. Känns i klenaste lager eftersom det ska vara ett kök. Visserligen på väggskenor (IKEA) men man använder ju ben i framkant också så viss belastning blir det.

Vad säger ni proffs? Cellplast S80 från Bauhaus, duger det, följt av golvgips och parkett? Eller ska man göra något annorlunda?
 
Jag tycker först och främst du ska undersöka så att det inte tillskjuter fukt i plattan. Att lägga plast rakt på en oisolerad platta kan leda till problem. Vad var det för golv innan? Ett bättre alternativ är då Platon och ventilerade socklar. Ett annat är undertrycksventilerat golv typ Nivell, Subfloor. Det senare alternativet uppfyller för övrigt dina önskemål.
 
Det har varit plastmatta direkt på plattan tidigare. Plattan snustorr.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.