Nybliven ägare av ett Spira 175 och har påbörjat projektet att inreda övervåningen.

Lite praktiksa frågor för att resultatet ska bli så bra som möjligt.

Huset har 1m höga väggliv som är klädda med spånskiva även gavelsidorna är täckta med spånskiva.

Nu har jag börjat regla upp väggar och funderar lite på hur jag ska få till det med eldragningen senare.

Väggliven och gavelsidorna med spånskiva behöver dom öppnas för att göra elinstallationer eller läktar man och sätter skiva och gömmer elen innanför den?
 
Hej!

Vi håller precis på med övervåningen också. Vi gjorde installationsskiktet 70 mm (45x70 "syll" och sedan stående 45x70-reglar som börjar cirka 30 cm ovan golv).
 
Okej men hur gjorde ni på gavelsidoena då? Gör jag väggen 70mm tjockare där blir det konstigt med fönsterdjup.
 
Så här blir det hos oss. Sätter OSB och gips sedan. Kanske hade gått att öppna befintligt spån och göra någon lösning med infälld el? Tveksamt om man hade kunnat lösa radiatorerna på ett bra sätt då.

Pågående byggprojekt med oskyddade reglar och synliga VVS-installationer längs väggen i ett rum under renovering.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Okej tackar för bra svar då kör jag på samma lösning :)
 
??? Hade vattenburen värme även till övervåningen. Tapetserade direkt på gavelsidornas spånplattor och elen fick vara i mittvägg och väggarna till kattvindarna. Elrör på insidan takisoleringen. Skulle jag behövt göra installationsskikt på gavlarnas insida skulle det blivit max 45x45-reglar. Hjältevadshus Mårbacka/Björken 169.
 
Kupan får det bli uppregling men gavlarna kanske jag slipper men det är dedär att jag vill ha spottar i fönstersmygen. Men det kanske går att ta bort en bit av spånskivan för att göra elinstallation och sedan sätta tillbaka?
 
Vi har precis inrett vårt Spira 175. Först hade vi tänkt att regla 45x45 på gavlarna men ångrade det för att få ut mer yta och slippa det extra jobbet och utlägget. Vi satte uttag på mellanväggarna så nära fönstren det gick och det blev vi väldigt nöjda med.

I kuporna satte vi takuttag vid bjälken så vi kan dra ner en lampa till fönstret. Att fräsa ut för att sätta smygar eller lampetter kändes alldeles för krångligt för vad man får ut av det kände vi.
 
Okey, jo det känns ju som mycket extra jobb för väldigt lite, vad det gäller gavelsidorna så är det enda vi vill installera där just fönsterspottar men jag funderar på om man skulle kunna sätta sänksågen i spånskivan på väggen för att sedan bryta loss en rektangel ovanför fönstret utan att skada kondensplasten, sedan göra ett snitt i kondensplasten därefter bygga in det i väggen för att sedan försluta kondensplasten med godkänd tejp och återinstallera spånskivebiten.
 
Det går att göra så men det är ju en del jobb. 🙂
 
Ska börja lite sakta nu under hösten och det blir 45x45 på alla sidor för min del, horisontellt på kortsidorna så det blir enkelt att dra slang.
 
kapar tråden lite, Kiwimannen har du lust att dela med dig av lite mer byggbilder? Alltid roligt att titta på för inspiration och ideer?
 
Beqen vi har en instagram nyborg.spira175 med en del bilder på vårt bygge.
 
även nyborg.blogg.se tänker jag, tittar på den nu :)
 
Ja just det ja, den hade jag helt glömt bort. 😃
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.