Vi har ett pyttelitet hus på 66 kvm i Stockholms län, byggt på 1940 talet. När vi köpte det var marknaden fortfarande het och vi känner att vi gett för mycket pengar för det, renoveringsbehoven är enorma. Var knappt renoverat sedan byggåret. nu har vi gjort mycket och har "bara" lite markarbete, badrum och isolering/fasad och fönster kvar att göra, men nu börjar summan dra iväg mot vad man kan sälja det för, och familjen har utökats så vi får inte plats. Marknaden är ju inte så kul just nu som säljare.
Hade tänkt ev hyra ut det, men nu är ju bankerna så att vi kommer inte få ett till lån oavsett om det andra betalas av hyra.
Så nu står vi i ett läge att vi borde ev bygga ut eller bara göra det som behövs och försöka sälja, troligtvis i förlust.
Hur ska man tänka? Räntan kommer ju troligtvis gå upp också..
Vi mår rätt dåligt av det här nu, tilläggas att det i princip inte finns några hyresrätter här, utan ett rent villasamhälle. Vad gör man i en sån här rävsax, allt gick alldeles för fort vid köpet.
 
Dålig marknad innebär att det är bra att byta upp sig. Även om du säljer med förlust så kommer du tjäna på det eftersom du köper ett dyrare hus (om det nu är planen)
 
Prata med en el helst flera mäklare. Låt göra en värdering. (Tror det finns de som gör det gratis mot förhoppningen att få sälja huset och därmed tjäna en hacka i slutändan.)

Det är inte alls säkert att ens egen värdering/gissning av försäljningspris stämmer med verkligheten. Mäklarna däremot har stenkoll (i allmänhet), de lever ju på det.

Sedan har ni ett bättre beslutsunderlag för vad ni ska göra.
 
Vart ligger huset och vad fick ni ge för det.
Det är intressant för att kunna besvara frågan och eftersom du säger att ni kankse får sälja med förlust.
 
Larsa har ju helt rätt, även om du säljer med förlust så ska ni ju köpa ett större (dyrare?) hus och då tjänar ni paradoxalt nog på att göra det uppköpet i dessa tider då mellanskillnaden mellan ert gamla och nya hus blir mindre eftersom den säljaren också säljer till ett lågt pris.
Dock är ju detta en väldigt generell sanning, sen beror det ju helt och hållet på skick, placering, vilja/desperation att sälja både hos er själva och säljaren av ert nästa hus.....
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.