Jag skulle behöva hjälp med att förstå mig på vad som har hänt med min taklampa i köket i min lägenhet. Det som hände var att jag skulle skruva i mitt vägguttag ovanför diskbänken. Så då stängde jag av strömmen till köket först och sedan gjorde jag detta. När jag sen slog jag på strömmen igen och försökte tända min taklampa gick det inte. Taklampan består av två lampor (med två spotlights i vardera lampa) som troligen är seriekopplade. Jag har testat alla spotlightsen som sitter i taklampan (testade dem i en annan lampa). Så dessa är det inte fel på.

Någon som har en idé om vad som kan ha hänt?
 
Vad har du för spotlights? Går de på 230V eller 12V ? Om de inte går på 230V kan det hända att säkringen i transformator till spottarna har gått sönder. Har du dimmer till lamporna? Finns en säkring i dessa också som kan gå sönder.

Vad gjorde du med vägguttaget i köket? Hur många trådar var anslutna där? Kanske har någon tråd hoppat bort där...

Som du ser är frågorna många.
 
Det är 230v spotlights och finns dimmer till. Vart sitter den säkringen till dimmern?
vägguttaget satt löst så jag var tvungen att skruva bort höljet för att kunna skruva åt det. Kan hända att jag kom åt någon sladd innanför då. Men vägguttaget fungerar igen. Kan någon koppling till taklampan gå vid vägguttaget?
 
Har du en annan lamparmatur du kan prova i takuttaget i köket?
Det kan vara så att matningen till lamputtaget går via detta uttag, och att en tråd har lossnat. Dock inte sannolikt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.