Köpte ett fritidshus förra sensommaren som vi nu börjat renovera på, innifrån.
Förre lata ägaren byggde en loftsäng i ett av hörnen i ren lathet till att lägga innerpanel i hela rummet samt sätta ordentligt innertak.
Detta har vi nu börjat ta tag i, men behöver lite tips och vägledning till hur vi skall gå till väga.

Vi har i dagsläget rivit ner i princip hela väggarna i det aktuella rummet men har på vägen stött på lite ytterligare problem. Det har någongång antagligen varit en vattenskada i tak/vägg, en av reglarna som ligger uppe vid taket frasar nämligen sönder när man petar på den (snustorr dock, så verkar som en gammal historia)
Bör detta ses över en extra gång/helt bytas ut? Syns färgskillnad på regeln jag pratar om på första bilden, dock ej frasbiten.
Tanken innan vi upptäckte detta var att spika upp ett nytt regelverk och lägga in isolering sen upp med innerpanelen igen. Försökt läsa mig till om man ska/inte ska ha plast mellan panel och isolering men likamånga som säger att man ska ha / inte ska ha?

Bör vi riva ut mer av väggen än vi gjort? (se bild)
Vet inte om det finns spår av mögel i väggen oxå (se bild) Dock väldigt lite på två ställen.

Tänker vi helt galet?? :x
 
På det första kortet så värkar det som om du har ljus insläpp i hörnet och ett annat ställe lite längre in på väggen, så det är inte så underligt att det är lite vattenskada. Det går att byta ut lite av en regel om det går att komma åt. Men du borde göra något åt panelen / vindskydds pappen på ytterväggen så du inte får mer skador.
Med möglet som man ser på det andra kortet så går det att tvätta bort med ren klorin. Det försvinner med det. Gjorde det med ett badrumstak en gång i tiden, kom aldrig tillbaks.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.