Nu är skåpen på plats, Ikeas faktumstommar med Ikea Ädel vit som luckor
http://www.ikea.com/webapp/wcs/stor...p;langId=-11&parentCats=15576*15720*15724
På golvet ligger Forbos linoliumgolv "Marmoleum Click", två färger lagda varannan i rutmöster liksom. Färgerna är 63858 och 63855 på sidan
http://www.forbo.se/demo/DemoSE.nsf...amp;buttonid=54f9e3511257bbeac1256fe800318b22

På tisdag kommer vår efterlängtade bänkskiva, 9 löpmeter granit i ljus labrador/blue pearl
http://www.wasasten.se/pdf/Ljus_labrador.pdf#search='ljus%20labrador'
Hon vi ska ha är en Frankelåda, den näst största på
http://www.franke.se/katalog05/77.jpg

Vitvaror är i rostfritt.

Vad ska vi ha för kakel??? Vi tycker att det är jättesvårt :surprised: Skulle nog helst ha blanka, liggande (7,5*15) men har inte hittat några i rätt färg (vilken färg det nu är!). Inte sjösten, det är för "rustikt". Gärna lite mindrre plattor och liggande. Har tänkt något åt det gula hållet, plocka upp den färgen ur mattan. Det finns mkt snyggt i blåanyanser menär rädd att det blir för "kallt".

Tips på färger och former tack, ni brukar ju ha bra idéer här! :D

mvh


 
Finns det ingen här med bra tycke och smak  :surprised: Vi fick efter tjat hem en bit stenskiva (1 m2) när de nu hade knäckt vår stora skiva och leverensen blivit försenad  >:( Så nu har vi provat kakel mot den lilla biten i helgen.

Stenskivan är som sagt Blue Pearl eller Ljus labrador
http://www.wasasten.se/pdf/Ljus_labrador.pdf#search='ljus%20labrador'
Vi har velat massor om kakel men är nu mest inne på marmor! Hittade en fin sten på Kakelspecialisten, Carrara Bianco 15*15 för 965:-/m2. Den är blank men ser matt ut. Vit men med lite spräckel i grå-blå ton.
Hittar en bild på en liknande platta
http://www.dekora.se/katalog/tumlad%20marmor.pdf#search='carrara%20bianco'
sid 65 längst ner till höger. Eller
http://www.cchoganas.se/uploaded/document/2005/3/2/klassiskt.pdf#search='carrara%20bianco'
sid 9
Tror ni att det kommer se konstigt ut med den högblanka granitskivan och sen den till synes matta marmorplattan? Känner att vi nog vill ha något ganska ljust kakel eftersom jag tror att 9 löpmeter labrador kommer suga mkt ljus. EFtersom vi har Ikeas Ädel vit kan vi inte ha vitt kakel (då ser luckorna gult inrökta ut...).

Inte lätt när ni inte ser varesig kakel eller kök framför er men ändå  :D
 
De hänvisningar du lämnar är på traditionell 'sjösten'..... jag skulle nog själv fundera på en sådan här variant, om valet är marmor http://www.kakelcentralen.se/marmor~50.php?refpage=0|7&gid=50&sid=1928..... större, plana, polerade plattor med sågade kanter....... :-* stort urval av nyansskiftningar och dessutom *oändligt mycket snyggare, *antagligen lite dyrare (men det går ju inte så många m2 i ett kök) och *inte riktigt lika känslig för fettstänk spec. vid spis (men ändå känsligare än glaserat kakel) som den matta sjöstenen OCH dessutom............. snyggt som få andra alternativ :) ;)

mvh/christina.
 
Här kommer ytterligare ett förslag på en ursnygg variant, dock mosaik (mitt eget favoritformat ;)), som jag tror kan passa utmärkt till just Er stenskiva.

Nämligen 'Iridium Iris 2' från Sicis, en gråvit mosaik med svagt pärlemorskimmer, just den här svaga blå och möjligen lite gröna effekter beroende på ljuset.......... helt underbar :-*
Ser att du bor i Stockholm, denna säljs av bla. M2 och Jarla Kakelmarknad men det finns säkert fler återförsäljare.
Frågan är ju om du tycker att det blir för mycket tillsammans med den skivan, men jag tror inte det själv iof. fast det är ju en smaksak förstås.... MEN du bör def. ta en titt på den innan du avfärdar den helt.

mvh och lycka till/christina.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.