Hej,

En liten fråga - är den någon byggnadskunnig här i forumet som vet ungefär vad som är ett "vettigt" pris på att bygga en altan på baksidan av vårt hus. Den skall vara i nivå med altandörren, ca 9 x 3.5 meter.

Vad kan man räkna i "vettigt kostandsförslag" för en totalentreprenad på detta. Vi har fått in fem olika anbud än så länge och det skiljer nästan 63.000 SEK (!!!!) mellan det "billigaste" alternativet och det dyraste. Anbudet är baserat på tryckimprenerat trä, och att göra en trappa upp till en högre befinlig del där en pool finnes idag.

Är det någon som känner någon duktig - och prisvärd - hanterverkare i trakten runt Löddeköpinge/Skåne - så får Ni gärna tipsa oss! Just nu känner vi oss helt villrådiga, och det är ju alltid bäst och man får tag i någon som har goda erfarenheter av denna hanterverkare. (Det "hutlösa" alternativet - var en annons som vi ringde på från SDS, men de verkade lätt skumma typer som sa att denna typ av arbeten fick man lätt 90.000 SEK för....)

Tusen tack på förhand för Din hjälp! Vi är som sagt inte så byggnadskunniga själv, och det känns som det är jättelätt att bli lurad i denna jungel av mindre och mer seriösa aktörer.  :surprised:

Trevlig kväll,
Mvh,
Mia
 
Bygger du en själv så kostar det i runda slängar 15000 - 20000 kr i material. Det tar cirka 1 vecka att bygga (40*350 = 14000kr). En rimlig slutsumma är då kanske mellan 35000-45000 kr. :-/
 
Super - tack för infon!

Ingen här på forumet som känner till någon bra snickare i Skåne som kan vara sugen på altanbygge nu under våren?

Tusen tack på förhand,
Mia
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.