Hej

Vi måste totalrenovera vårt badrum och funderar då på hur vi ska få plats med allt vi vill ha :)

Idag består badrummet av toalett, två handfat, badkar, bidé och en infälld garderob. Det finns ett stort fönster på 1,05*1,55 och murstocken går dessutom genom rummet.

Vi skulle vilja få plats med både dusch och badkar och slänga ut ett handfat och bidén. Förmodligen måste vi göra oss av med garderoben också. Fönstret tar ju mycket plats och känns onödigt stort så vi funderar på att sätta in ett mindre och ta bort elementet nedanför och lägga in golvvärme (vi har det idag men golvet måste bilas upp då nya rör ska dras).

Rummets storlek är 2,20 *3,20.

Bifogar en (dålig) skiss (ej skalenlig) och tar gärna emot designförslag!
 
  • badrum.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Badkaret verkar nästa omöjligt att flytta på, om man inte vill ställa det framför fönstret (verkar korkat).
Går en dusch in där toan står idag (verkar vara enda möjligheten för en dusch i det rummet)? Tänk på att man bör ha en dusch på 1 X 1 meter (i en 70-dusch slår man i armbågarna hela tiden). Annars står toan bra där den står idag.
Kan ni flytta badkaret till ett annat badrum i huset? I vårt hus slängde vi ut de två badkaren som fanns i badrummen och ersatte med stora duschkabiner (1 x 1 m resp 1,2 x 1,2 m). Skönt med stor plats i duschen. Badkaret ställer vi istället utanför bastun i källaren.
Tänk på att ni spar pengar på att duscha istället för att fylla badkaret.
 
Ja det kanske är dumt med badkar, det är mest för att det är smidigt när man har småbarn. Vi tänkte om man kunde sätta in ett mindre fönster så kunde ju badkaret eventuellt stå nedanför fönstret? Vi har ju också dusch i källaren och som du säger kanske vi kan ha badkar där istället? Men när vi orkar göra iordning i källaren är ju barnen stora :) Vad är det för duschkabin ni har valt?
 
Ido Showerama för duschkabinen 1x1 m. För den större fick vi göra en specialbeställning eftersom takhöjden var för låg (jag tror den hette INR) och där gick ingen duschkabin in utan det är ett duschhörn

Vi använde badkaret så länge barnen var små, upp till 5-6 år, sen duschade alla istället. Vi har inte haft badkar på flera år men hustrun vill nu ha det igen.....och enda platsen finns utanför bastun.

Synd att sätt in mindre fönster, det blir mindre ljus och sen kanske man ändrar fasadens proportioner (det krävs dessutom byggnadslov att ändra fasaden - inkl att ändra fönsterstorlek).
 
Fönstret vetter mot baksidan av huset så det är bara vi som ser det det är dessutom mot söder så det kommer in en hel del ljus ändå. Men men man ska ju fundera både en och två gånger!.Det kostar ju!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.