Hej,

Jag är i behov av exakt samma lösning som bilden visar till min nya lägenhet(ursäkta låg kvalitet). Jag letar en en ström/tak-skena där jag kan koppla på två-tre takpendlar. Det ser även ut som man skarvat skenan och anslutit strömmen i mitten av skenan? - Jag kommerockså ha själva uttaget vid sidan av där takskenan ska gå.

Vad är det jag behöver - hitta en takskena att borra upp i taket som även ger möjlighet att ansluta takpendlar och inte enbart spottar?

Jag såg att ikea hade ett system men deras skena samt takadapter var så stor och ful. Jag vill att det ska vara diskret och snyggt.
 
  • Elegant takskensystem med två transparenta takpendlar och strömanskutning i mitten av den vita skenan.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Tack BirgitS men den där skenan såg ut som lamporna blir fast. Jag vill ha möjlighet att kunna förskjuta lamporna om det behövs.

Om man exempelvis köper en Nordlux skena 2m -
https://www.velltra.se/product/stro...LYW7KcrJEI3Y9jVs5Yp6oYiENJLsntzxoCS9UQAvD_BwE


  1. Får jag ansluta elen till skenan eller måste det vara en elektriker? Jag har som på bilden, ett vanligt lamputtag i taket i närheten men skenan kommer vara placerad ca 45 cm från uttaget.
  2. För att sedan koppla på takpendel, kan jag köpa en anslutning, exmpelvis denna - https://www.lamp24.se/1-fas-taklampsadapter-vit.html . Behöver jag ta hänsyn till 1-2-3 fas etc.?
Jag är som det framstår, extremt okunnig i dessa frågor
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.