håller på att montera ränndalar på taket. problemet är att jag inte vet hur jag ska lösa det i nederkant.
som det ser ut nu så kommer den hamna under takpannorna om jag inte böjjer upp den, men då är det risk för bakfall...
kan regla upp den men då blir det fel vinket på takpannorna närmast ränndalen.
är den vanliga ränndalen från byggmax, ej den försänkta.
några tips om hur jag ska göra mottages tacksamt :)
 
är en infälld (heter det så?) takkupa kan ju tilläggas.
nån borde ju ha varit med om något liknande?
 
Ränndalar kan vara rätt krångligt, speciellt vid takkupor, så det vore kanske lättare att få svar om du förklarade litet noggrannare, t ex hur både kupan och huvudtaket ser ut.

Jag är ingen expert men jag kan berätta att på vårt hus har jag fått meka med ränndalarna ovanför kuporna p g a att killen som gjorde det hade gjort för litet uppvik på nedre kanten. Flera takläggare som jag pratade med tyckte att det borde vara upp i nivå med bärläktens överkant med en nedvikt kant som sticker tillbaka ut över ränndalen. Som det var gjort var uppviket c:a 20 mm och utan sånt "tillbakavik", vilket hade lett till att vatten uppifrån huvudtaket hade sköljt över kanten och med tiden fått den närmaste ströläkten på kupan att ruttna till smulor.

"Tillbakaviket" gav mig samma problem som du säger att du skulle få om du höjde upp ränndalen, d v s att en del pannor låg ojämnt p g a att klacken hamnade på "tillbakaviket". Dessa klackar tog jag bort med vinkelslip och diamantkapskiva och sedan spikade jag de pannorna för att de skulle sitta bättre.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.