Vi funderar på att köpa ett hus men skulle iså fall behöva ett till sovrum på övervåningen som idag bara har två stycken. Vi har två små barn och vill sova på samma våning som dem nu när de är så små, sen när de blir större så känns det ju underbart att de kan få en egen våning. Nu till mitt problem.... Efter som att det bara finns ett fönster i de rum som vi skulle vilja dela av så vet vi inte riktigt hur man borde göra, ska man ta igen fönstret och göra två fönster och sedan sätta en skiljevägg? Eller har ni ngr andra förslag? Tar gärna emot alla tips vi kan få och även om ni vet ca kostnad för ändringarna.

Tack på förhand!

4413341.jpg
 
Det enklaste ser ut att bygga en vägg vid allrummet, för att få ett rum till.

Hur stora är de andra rummen?

Får ni in två dörrar?

Ska själv dela av ett rum till två, men det finns redan två fönster.

MVH
 
Kan ni inte använda allrummet som sovrum? Eventuellt sätta upp en vägg precis i "slutet" innan dörrarna in till barnrummen. vet ju inte hur pass stort detta rum är iofs. Och en sån vägg går ju inte på så många tusingar.
 
Jamen det är ju klart, det enklaste vore nog att sätta en vägg till allrummet!!!!!... Så dumt det är när man låser sig, var så inställd på att man skulle dela det ena sovrummet. Det blir ju mycket mer jobb att dela ett av rummen.

Jo, det går att sätta två dörrar och rummen är nog tillräckligt stora. Fast det är ju ett 1½ plans hus så det är ju snedtak som tar lite av rummen, så de blir ju ganska liten yta. Sen är det ju svårt med fönstret med, tänkte om man var tvungen att sätta ett takfönster i det ena rummet och göra det lite mindre. Fast det kostar väl massor?

Tack så mycket för tips, det enklaste är ju helt klart att sätta vägg till allrummet. Man snöar in helt enkelt : )

/Malin
 
Vet precis hur det är att snöa in sig på att nåt måste göras på ett speciellt sätt... Kanske blir tufft att få plats med garderober och dylikt i det nya sovrummet men det kanske finns möjlighet till att sätta in ytterligare en dörr i klädkammaren så att ni slipper att gå via ett av barnens rum in dit. Eventuellt sätta igen dörren i barnrummet till klädkammaren och bara ha en dörr ut i allrum/korridor. Kan ju vara bra för framtida bruk med...
 
Måste de ha varsitt rum när de är små? Förut delade två av våra barn rum och ett hade eget. Då sa ett av dem (som delade rum) "stackars Emil, han är den enda i vår familj som måste sova ensam!" Vi har haft barn som sovit oroligt och har blivit väckta ofta. Mycket av det slipper man om de delar rum. De halvvaknar, inser att det finns någon där och somnar om. Står sängarna i ett rum blir det ju dessutom i ert fall ett stort rum "över" att ha som lekrum med alla möjligheter det ger!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.