Vi bor i ett hus på ena sidan väg 55 i Södermanland, en 100 väg som separerar oss från cykelbanor/gångvägar efter ombyggnationen av vägsträckan. Vi flyttade dit efter ombyggnationen så vi var medvetna om detta men förstod väl helt enkelt inte vilken avskärmning detta skulle kännas som.

Vi är 7 fastigheter som nu alltså inte har någon möjlighet att nyttja dom fina gångstråken som ligger på andra sidan 100 vägen då det är mitträcke och räcken på sidan av,vägen vilket gör att man inte törs/vill ge sig på försöket att ta sig över.

Vi är inte bittra, vi bara söker möjligheter till att få till en diskussion med någon om ifall detta kan åtgärdas.

Våra lekmannaögon ser 2 möjligheter.
Det ena är en tunnel under vägen, säkert omständigt att fixa i efterhand med risk för sättningar i vägen etc.
Det andra är att göra en gångväg av grus utmed vägen en bit upp i skogen, markägaren är possitiv till detta, då skulle vi kunna ta oss till närmaste mindre riskfulla övergång.

Chansen är säkert minimal att få gehör/någon hjälp med detta men det kanske inte kostar något att pröva? Kommunen vill ju gärna befolka landsbyggden och möjligheten att kunna använda buss och cykla till närmaste by blir plötsligt möjligt.

Så, vem pratar man med? Hur tar man kontakt? Vad ska vi tänka på, tips och råd mottages!
 
harry73
Trafikverket, kommunen och regionen kan man prata med. Sedan tycker jag att ni ska röja den sträckning ni vill ha (med markägarens tillstånd) och klippa gräset där ibland samt grusa de sämsta ställen.
Oftast bättre att själv sätta igång istället för att vänta tills man får in det i trafikverkets planer för nästa decenniet.
 
  • Gilla
Gårdsboende
  • Laddar…
Har man gjort en del arbete på egen hand kan det vara lättare att "tigga" kostnaden för ett par gruslass från kommunen eller vägverket. Liten chans att de tar på sig att bygga vägen och få framtida ansvar för underhållet till så få hus. Tröskeln till att ge lite stöttning åt ett lokalt byprojekt är lägre.
 
  • Gilla
Gårdsboende
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.