IMG_0838.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Funderar på att måla med biltemas 2-komp epoxyfärg eller att lägga klinkers.

Tänkte anlita en firma för att slipa golvet för att få bort "betonghinnan" som jag läst om. Ska man tvätta med syra efteråt också? Eller räcker det bara med slipning? Eller kanske tillockmed räcker bara med syratvätt?

Om jag tex har tänkt måla golvet, så kommer alla "skavanker", ojämnheter och skador i golvet att synas. Kan man tex krypa runt med en spackelspade å spackla golvet för att få det slätt? Känns som att det blir snyggare med ett slätt golv :D Vad för spackel kan jag då använda?
 
Ska du måla så kanske flytspackel vore det du skulle köra med innan.
Betonghinna är nog inget du behöver fundera på, det ser inte direkt nygjutet det där.
 
Känner en som flytspacklade sitt garagegolv och där bränner svetslopporna fast i golvet så de ser inte vackert ut, men de finns säkert olika flytspackel.
Fint garage i övrigt. Önskar att jag också tog mig in med bilen i mitt :)
 
Micke_81 skrev:
Känner en som flytspacklade sitt garagegolv och där bränner svetslopporna fast i golvet så de ser inte vackert ut, men de finns säkert olika flytspackel.
Fint garage i övrigt. Önskar att jag också tog mig in med bilen i mitt :)
Svetsloppor lär nog dessvärre trivas i färgen med, de bränner även gärna fast i granitklinkers, brukar få lägga nått skydd under när jag svetsar i garaget.
 
Golvläggarna på jobbet kör med någon slags tvåkomponent epoxispackel för reparation av skador och finjustering av fall och liknande på golv innan målning. Förmodligen skitdyrt och kanske också lätt hälsovådligt, men bra resultat.

Cementbaserade spackel är nog både lättare att få tag i och arbeta med som privatperson. Jag har använt weber 4040 för sådana jobb med bra resultat, finns säkert andra märken med motsvarande produkter också. Om den allra största delen av golvet är bra, både yt- och lutningsmässigt finns väll ingen anledning att slabba med flytspackel?

Om du inte vill att eventuella ojämnheter ska synas så bra efter målning så är ju det ju en klassisk lösning med flingor i färgen. Vad tvätt och så beträffar - läs på burken eller googla fram produktblad redan nu. Det är säkert olika för olika färger.

För klinker tycker jag det där golvet ser helt ok ut som det är. Skador som är betydligt mindre än en platta kan fixen ta hand om direkt vid plattsättningen. Blir det större än säg 1/4 platta är det bra att spackla innan. Lite fix duger bra som spackel i detta fallet, men som sagt, spackla igen större hål och låt det brinna innan du därefter sätter plattorna, annars kommer det bli ett elände med för mycket lös fix under vissa plattor med fogsprång som resultat. Kom ihåg att prima innan plattsättning.
 
  • Gilla
brainstorm
  • Laddar…
Flytfix och genomfärgade garageklinkers så blir det så bra så.
 
Du har ju redan kaklad vägg, klinkers är givet och det blir snyggt som tusan! :)
 
Problemet med kaklet blir hålkälet som går runt garaget, Hur ska man få till det snyggt?
 
Det lutar lite åt att måla golvet nu lite pågrund av hålkälet.

Efter att en firma slipat golvet. Kan jag tex köpa avjämningsspackel/Flytspackel å krypa runt å spackla hela golvet med en vanlig spackelspade? Inte lust att betala för en firma att flytspackla golvet.

Inte så kunnig på detta, men spacklat väggar har jag gjort några gånger, så tänkte att man kunde göra desamma med golvet, fast med annat än sandspackel som jag haft på väggarna.

Om det skulle gå, Vad kan ni rekomendera?

Bor i närheten av Biltema, Byggmax, Jem&Fix. Men kan även åka till Bauhaus och K-Rauta.

(Vill spackla för att få golvet slätt eftersom alla skador och ojämnheter tex kommer att synas om jag målar) Om ni kollar ingången tex så ser ni att det är väldigt dåligt gjutet.
 
Redigerat:
Hur blev det till slut?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.