https://www.proffsmagasinet.se/el-b...unevDs7L6qWf-aThM1evVosoTa-L8gVQaAvWFEALw_wcB

Beställde hem denna centrumplatta då det såg behändigt ut att få två tp-uttag och koax för tv i en och samma dosa. Tanken är att den ska sitta i en fyrfacksram så som den gör i många nybyggda hus vi har kikat på, t.ex. Smålandsvillan.

Men, det verkar som om denna endast är till för apparater helt utan ram, då ramen och centrumplattan sitter ihop. Det går alltså inte att ta isär ram och centrumplatta för att placera den i en flerfacksram. Det står i texten att

Kompletteras med montageramar
Om så är fallet, hur ska man då bära sig åt?
 
Med montageramar kanske de menar att den passar med den typen av förhöjningsramar.

Kolla i Schneider Exxact katalogen om det inte finns en annan modell av centrumplattan som är separat. Det borde finnas.
 
Montageramen är väl den lilla flärpen som själva uttaget kläms fast i?
 
  • Gilla
JFrisk
  • Laddar…
F frause skrev:
Montageramen är väl den lilla flärpen som själva uttaget kläms fast i?
Ja det kan det mycket väl vara. Jag är ärligt talat förvirrad av denna centrumplatta då den ska monteras med skruvanslutning. Det har jag aldrig sett innan. Det enklaste hade väl varit någon sorts "montageram" i plast som sitter fast i själva ramen som man sen klämmer fast det hela i... kanske.

Var på visning på ett Smålandsvillan för något år sedan och såg då denna lösning, och tänkte "fan va smart" men glömde ta ett kort på hur de hade gjort. Minns mycket väl att denna satt i en flerfacksram med 1 st trevägsuttag samt då denna centrumplatta med 2 st tp och 1 st koax. Har letat på elbutik.se efter något liknande men har inte hittat.

Har letat i SEs produktkatalog men kan inte ens hitta ovan produkt...

https://www.se.com/se/sv/product-range/60117-exxact/78272857738-tv-tele-data/?selected-node-id=78272858278&N=brand=se&country-code=SE&language-code=sv&node-id=78272857738&subnode-id=78272858278&No=0&Nrpp=12#openFilters
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.