Tjena. Har börjat regna en hel del igen nu i hela landet. Tack o lov för det. Men märkt att det blir mycket vatten ståendes i vägkanten vid vår tomt som i sin tur rinner in på vår uppfart och fördärvar grusvägen samt sköljer upp massa grus på plattorna intill gräsmattan. Kontakta kommunen? Vad har ni för tips att göra själv om inte kommunen gör nått? Mvh
 
  • Vattenansamling och grusskador längs vägkanten intill en uppfart och gräsmatta.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Vägkant med stående vatten och erosionsskador nära grusuppfart och gräsmatta.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Claes Sörmland
Det beror på. Är det kommunen som är väghållare? Det ser ut som en landsväg och då är det oftast Trafikverket som är väghållare och kommunen har ingen inblandning. Eller är det grusvägen det handlar om? Är den kommunal och inte enskild (vägförening)?

Typiskt sett så har väghållaren rätt att avvattna vägen via slänter och vägdiken. Varför står det vatten hos er? Saknas någon del i konstruktionen, t ex att trumman under infarten är igensatt så att vattnet inte kan rinna vidare? Om det finns något sånt fel så kanske väghållaren tar hand om det. Eller anmodar dig som fastighetsägare att åtgärda det.
 
  • Gilla
Nötegårdsgubben
  • Laddar…
Räknas nog som landsväg. Blir vatten ståendes i vägenen som i sin tur rinner ner på vår grusväg. Har ingen avrinning, dagavlopp där asfalten slutat intill grusvägen. Men tänkt gräva ner någon typ av det. Mvh
 
Claes Sörmland
Lösningen är nog att dika grusvägen så att den får ett dike på i alla fall den ena sidan. Det går att lägga täckdiken/stendiken om du inte vill ha ett öppet dike. Och se till att grusvägen får fall mot diket. Helst ska den också ha bombering (körbanan ska vara välvd så att vattnet rinner av).

Det går ju inte att upphäva fysikens lagar så vattnet från landsvägen kommer att rinna ned på avfarten i och med att den ligger lägre.
 
  • Gilla
Nötegårdsgubben och 1 till
  • Laddar…
Ska kolla på det nu kommande vecka. Tack för svar
 
  • Gilla
Claes Sörmland
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.