Vi är i färd med att bygga ett sovloft på vinden och ska lägga golv snart, den del som bilden visar har vi tänkt att öppna upp helt så man ser upp i nock från undervåningen. Är dålig på fackord men undrar vad det finns för lösning med att plocka bort dom två små "stöttorna" som avlastar takstolarna, finns det någon form av avlastning att sätta där takstolsreglarna möter golvreglarna uti kanten, för vi vill ju öppna upp enda ut till väggen såklart:)

0d2201293923Pc7a6.jpg
 
Inget du ska ge dig in på utan att ta in en konstruktör. Kan även behöva göra en anmälan till bygglovsavdelningen i kommunen.
 
Varför öppna upp ända ut? Där blir ju en mycket skarp vinkel som inte kan användas till annat än att samla smuts?! Bygg upp en liten vägg istället så har du någonting att ha sängen mot.

Rinner det förresten vatten på plasten under isoleringen?
 
Läste inte riktigt första gången upptäckte jag :surprised: trodde det skulle vara golv där skivorna ligger...
Hursom borde man ju kunna fästa takstolarna ordentligt längst ut och komplettera med hanbalkar om de inte redan finns. Om det räcker är svårt att säga sådär bara, ta kontakt med en konstruktör som nämnts ovan är nog bäst. Sen blir det kanske inte så mycket snyggare heller.
Stöttorna där fyller ju absolut en funktion då de minskar belastningen på takreglarna.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.