Vi flyttar in i ett trähus från 1770 och ska göra om badrum och göra tvättstuga, antagligen kommer de i olika rum bredvid varandra.

Tycker det är så himla svårt att välja färg och form till detta. Man vill ju bevara det gamla men ändå ha det hyfsat modernt och lättstädat osv.

Interiörer i rummen blir badrum: "vanligt" badkar med front, "vanlig" toastol med träsits, porslinshandfat av "vanlig" stil samt underskåp med träluckor av något slag, ett vägghängt smalt träskåp och överskåp av trä alternativt spegel med väggram + någon form av lyse, kanske nån ram med halogenlampor eller....? Annat förslag?? I badrummet finns ett äldre rektangulärt blyglasfönster i olika färger.

I tvättstugan blir det bänkskiva av boklaminat med vanlig trähylla över. Garderobsvägg med (antagligen) dörrar av boklaminat.

I badrummet och tvättstugan väljer vi en våtrumstapet från tarkett, beige eller något vitare som går ihop med kaklet vi hittat som vi ska sätta kring badkaret, upp i tak. Kaklet är ljust med lite marmorerat mönster och till det finns dekorplattor med en krumelur i som vi sätter ut några stycken här och var. På golvet funderar vi på en mörkblå matta alternativt någon gul/terakottafärgad.

I tvättstugan blir det samma tapet som i badrummet och på golvet antagligen någon gul/terakottafärgad matta så att det blir lite varmt. Ev någon bård på tapeten som matchar det gula på golvet. Här finns ett fönster av gammal modell.

Nån som orkar fundera över detta :-/ och ge oss råd? Det jag tycker är svårast är färgvalet och att få detta att gå ihop med husstilen. I övrigt varierar vårt möblemang och är väl ganska "vanligt" det med :)
Stilen i huset i övrigt är lantlig med stort lantkök med vedspis, bröstpanel och kamin i hallen. Trägolv överallt i huset.

Hoppas nån orkar ta sig igenom detta långa och aningen förvirrade inlägget, snäääälla :)
 
HEJ
Vill tipsa om badrums skåp, från Vedum: serie Louis :D
Kolla in blandarna !
Mvh Ann
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.