Jag behöver hjälp! Är i slutfasen av bygglovet och det kommer upp överraskningar hela tiden från kommunen.
Nu kräver dom färdigsställande skydd av el och "snickaren" och när vi är ikontakt med dom så vet dom ej vad vi pratar om! Kan tilläggas att det är killar med lång erfarehet av byggentreprenad!!!, och Vid kontakt med boverket fick vi till svar att färdigställande´skyddet har ej med bygglovet att göra, men enl vår kommun så har det de`.
Vad gör vi i detta läge? Står på oss mot kommunen eller?!
Hoppas någon kan svara oss.
 
Som framgår av många tidigare inlägg här under rubriken Försäkringar skall det vid byggnationer av bostadshus som påbörjas fr.o.m. 2005-01-01 alltid finnas dels en färdigställandeförsäkring (om Du anlitar någon att bygga) och dels en byggfelsförsäkring (oavsett Du bygger själv eller anlitar någon).

Detta med anledning av att Lagen om byggfelsförsäkring ändrats. Att lagen följs bevakas av Byggnadsnämnden men dessa krav har inget direkt med bygglovet att göra. Byggherren skall kunna visa att försäkring finns senast när arbetena påbörjas. Annars kan byggnadsnämnden, vid vite, stoppa byggnationen.
Tala med byggnadsinspektören och be denne att förklara situationen.
Försäkringarna kan fås av bl.a. försäkringsbolagen Bostadsgaranti och Gar-Bo. Tag kontakt med dem och begär prisuppgift. På deras hemsidor finns blankett för beställning av offert.

Men, som sagt, under denna rubrik finns många inlägg om dessa försäkringar. Läs en del av dessa så klarnar det.

Lycka till!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.