Hej,

Har en fjärrvärmeanläggning enligt bild. Den sitter fastmonterad med 2st skruv i en 7cm tjock lättbetongvägg. Den är helt tyst när man är i pannrummet men rummen bakom går det inte att vara. det sprider sig ett bas ljud som är riktigt obehaglig och går helt enkelt inte att vistas längre än några minuter. Finns det något sätt att fästa anläggningen mot väggen utan att den får kontakt? Jag vet att skruvarna inte är åtdragna men det hjälpte inte heller mot bullret.

2015-12-27 15.55.10.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder




Tacksam för hjälp

Linus
 
Lite ovanligt med stomljud i lättbetongvägg. Prova att trycka den nedre delen mot väggen, samtidigt som någon lyssnar på andra sidan. Kanske det blir någon form av vibrationer mellan plåt och vägg.

Akta så du inte bränner dig på något rör bara
 
Testa med att ändra lite på flödet från fjärrvärmeverket. Vrid lite på ventilerna på inkommande respektive retur.
 
S
Var på husvisning där det förekom ett groteskt basljud från fjärrvärmeanläggningen, frågade säljaren om det är något som kommer åtgärdats, då fick jag svaret att det alltid låtit så. HELA källarvåningen dönade fruktansvärt, blev inget köp och det ljudet var definitivt en bidragande orsak.
 
  • Gilla
Werner Wogel
  • Laddar…
Det sitter en gummimatta bakom centralen nu som är 5 mm tjock http://imexsweden.se/produkt/timbertech-tt-akustikmatta/ men det gör ingen skillnad. Tror ljudet sprider sig genom skruvarna. Måste ju finnas något sett att fästa utan att det får kontakt. Tänker typ gummiskruv eller nått.
 
Spelar ingen roll vilket flöde det är inställt på. Det låter lika mycket oavsett om det är -20 eller +5, blir bara tyst när den är avstängd.
 
S
Linus G skrev:
Spelar ingen roll vilket flöde det är inställt på. Det låter lika mycket oavsett om det är -20 eller +5, blir bara tyst när den är avstängd.
Antar att du redan provat, men blir det någon skillnad om du tar tag i nåt rör o spänner ut det lite, tänker att ljudet kan komma från vibrerande rör.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.