Hej,

Behöver hjälp med val av badvask. Vi funderar på att välja en Marbre sten vask av matt vit eller matt svart, istället för en vanlig av porslin.

Den här tänkte vi oss.

http://www.hth.se/kop-online/kop-ba...-51-cm/?variant-6577=Vitt+mat&variant-6688=82

http://www.hth.se/kop-online/kop-ba...36-cm/?variant-6577=Sten+Nero&variant-6688=62

Skulle helst vilja ha en matt svart utan massa vita prickar, men det verkar inte finnas i HtH.

Någon som kan ge lite vägledning eller tips om det är en bra ide?. Kan knappt hitta något på internet om matta vasker. Det jag kan tänka mig är negativt är att det är dyrt att underhålla? Var rekommenderad att köpa speciell underhållsprodukter för matt material som denna

http://www.fotoagent.dk/single_picture/11413/138/mega/marbre_blank_pleje.jpg

vilket var ganska dyrt tyckte jag (500 kr).

Tacksam för tips och erfarenheter från andra!
 
BirgitS
Välkommen!

Du skriver om handfat i sten men länkar till gjutna handfat och som inte säkert kommer från MarBrè eftersom det inte är står. Däremot har HTH skrivit att vissa handfat kommer från MarBrè, t ex http://www.hth.se/kop-online/kop-ba...-surface-handfat-51-cm-djupt/?variant-6688=82 vilket också är gjutet med akryl som bas. Det sistnämnda framgår på sidan http://www.marbre.dk/trento/farver-2/index.html .

När det gäller sten så kommer det från naturen och det är nog ytterst ovanligt att man i naturen hittar någon sten som är helt kolsvart utan några som helst färgskiftningar. Men helsvart porslin finns:
https://www.gustavsberg.com/se/prod...c-4551-for-inbyggnad-55-cm-svart-ceramicplus/
http://www.design4home.se/shop/svart-tvattstall-elite-3483p.html

All gjutmarmor och liknande produkter behöver särskilt underhåll jämfört med porslin. Vårt handfat i ljus blank gjutmarmor vaxar vi ett par gånger om året med bilvax men det går väl inte att använda om ytan ska vara matt.
http://www.marbre.dk/plejemidler/index.html
 
Tack för ditt svar!

Jag dubbelkollade med HtH och såg även att det var från Marbre sten i deras broshcyr. Här är den.

Matt gråsvart Prisma Sten Nero Matt handfat med exclusiv vattenlås och bottenventil, olika storlekar och priser.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Den är inte helsvart, men tycker att den är snygg i matt/gråsvart. Det enda negativa jag ser är att det kräver speciell underhåll, men jag antar att underhållsmedlet som kostar 500kr http://www.marbre.dk/plejemidler/index.html, men som du säger så kommer man ganska långt om det bara behövs ett par gånger om året.

Vet inte om det är något annat som är dåligt med matt material? Det reflekterar inte lika bra som porslin, så det blänker inte like mycket, men det tycker jag inte är något dåligt. Om det är något annat som jag inte har tänkt på när det gäller matt sten material?
 
BirgitS
Helgjutet, inte riktig sten.
Inget fel på det, bara man vet vad man köper. Riktig sten är känsligare.

Med matt svart yta får du tänka på ett annat sätt med belysning för inget ljus kommer att studsa mot ytan utan ljus sugs in i den. Kalkfläckar (torkfläckar) syns mer på en svart yta än på en ljus yta.

Ta och besök en HTH-butik och prata med de som jobbar där om för- och nackdelar. För att få reda på sanningen får ni förstås inte börja med att säga att ni vill ha svart för då kommer ni bara att få höra om fördelarna.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.