hej efter att i ett årstid tjuvläst ;)på detta superba formu skaffar jag mig en egen användare detta då vi hittat en jätte fin sjötomt men vi behöver hjälp eftersom vi verkligen är nybörjare.

1. om det står så här:

Högsta tillåtna byggnadsarea är 10 % av tomtytan, dock max 175
m2, fördelat på en huvudbyggnad med en maximal byggnadsarea
på 100 m2 och två komplementbyggnader. En komplementsbyggnads
högsta tillåtna byggnadsarea är 50 m2.
Alternativt att högsta tillåtna byggnadsarean är 150 m2 i markplan
fördelat på max tre ej sammankopplade byggnader varav huvudbyggnaden
maximalt får vara 75 m2.

verkligen dum fråga men i praktiken hur stor får då huset vara om tomtytan är ca 1500kvm?

2. Hur fungerar det med lån om man inte tänkt bygga ett hus direkt utan om ca 1år eller 2. Varför vi är så intresserade är för att det är i ett nytt område med havstomt o vi tror ej att det kommer att komma ett sådant här tillfälle.

TACK PÅ FÖRHAND :) /C


 
På fråga ett kan du få ett svar, tror jag.

Du kan bygga antigen såhär: Ett hus med byggnadsarean 100 kvadrat, garage och ett förråd med sammanslagen yta av 75 kvadrat och den största av dessa två får vara max 50 kvadrat.
Kommentar: Det är inget som säger att du inte kan bygga i två plan i denna text så ett tvåplanshus skulle ge dig 200 kvadrat.

Eller så kan du bygga såhär: Ett hus som har max 75 kvadrat och 100 kvadrat kan vara fördelat på två andra fristående byggnader.

Svar på fråga två blir i form av egna tankar. Du kan alltid prata med banken, låna pengar till tomten och börja bygga senare. Det är inte helt olikt vår tidigare situation. Vi köpte tomten för ett år sedan och började bygga för ett par veckor sedan. Självklart underlättas möjligheten att låna om man har någon slags säkerhet som en lägenhet, sommarstuga eller likande.
 
När vi köpte tomt och ville låna av banken ville de ha en garanti för att vi skulle bygga ett hus där. De ville inte bara låna till en obebyggd tomt.
Efter att vi kört igång och fått lite arkitektritningar var det grönt ljus. Fick använda en del av bostadsrätten som säkerhet.

Vi hade också en del olika krav på uppförandet av huset. Det skulle vara max 130 m2 byggnadsarea, 1 eller 1,5 plans hus. Garage med byggnadsarea på 30 m2 etc.

Vår slutliga ritning blev att bostadsdelen blev 149 m2 i byggnadsarea och garaget 39 m2 i byggnadsarea. Dvs för stort, men vi försökte göra huset så diskret som möjligt och anpassa arkitekturen till omgivningen så det gick igenom utan några problem.

Är nu i full gång med det helvete som kallas "LÖSVIRKESHUS".
Lycka till.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.