Hej

Hittade en gammal Hilti TE12 på landet i ett kallförråd. Testade den för ett tag sedan vilket resulterade i att en säkring gick…

Började kika på den i helgen och såg direkt när jag började skruva att en kondensator läckte, och efter lite googlande förstår jag att detta är en avstörningskondensator.

Hittade en tysk sidan som säljer denna men tänkte kolla om man kan hitta en närmre (och billigare… 😀)

Hur viktigt är specifikationerna på en avstörningskondensator? Verkar finnas liknande på amazon t.ex. dock varken samma format eller spec. Nån som har ett tips annars var man kan köpa liknande?

Ska tydligen vara 0.1µF + 2 x 2400pF X1Y2

https://amzn.eu/d/aHWBlFu

https://werkzeuch.de/Ersatzteile/HILTI/Kondensator-fuer-HILTI-TE12-TE17-TE52-Bohrhammer::717.html

Fredrik
 
Denna typ av kondensator har ingen ekektrolyt så den kan ej läcka dock. Men kan pga överspänning blivit kortsluten, borde kunna mötas upp med mutimeter. Men går väl att tas bort tillfälligt för att se om det är problemet. Om byte skall ske måste väl yttre dimensionen stämma. Denna är platt och ditt alternativ är rund. Värdet bör ligga någorlunda samma
 
  • Gilla
cpalm
  • Laddar…
Tycker även namnet antyder Y-kondensator, är det så måste den också ersättas med en Y-kondensator, eller ordentlig analys göras om en Y-kondensator valts trots ej behov av detta, men verkar osannolikt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.