Hej!

Vi har kikat på nätet och i en del kataloger efter en hustillverkare som har insett att hemmabio växer sig allt större, men det verkar få eller ingen har gjort.

Någon som har tips om nya hus där ett rum har designats som ett hemmabio-rum eller dyligt. För mig innebär det att rummet skall vara runt 4x5m, och vara enkelt att mörklägga. Om det går att gömma utrustning på ett snyggt sätt i ett speciellt "teknikrum" i anslutning till biorummet är det ett plus.

Förvisso har väl alla suteräng och andra hus med källare från 70-talet gillestugor och annat som kan passa men då är det i allmänhet mer byggt som en bunker vilket ju ger en hemsk akustisk miljö och kanske lite mögel på köpet.

Vad finns det där ute? Vad gör våra arkitekter åt att en projektor snart finns i alla hem?

/A&A

...som tycker att 2,4m bredd på duken är lagom i en lägenhet.
 
Vi har gjort egna ritningar och alltid ritat in ett hembiorum, av någon anledning står det alltid "Bibliotek" på ritningen som kommer tillbaka från husfabrikanterna ::)
Men i vilket fall, man kan alltid flytta lite väggar så att man "får" ett hembiorum.
Vi var och pratade med försäljaren för Eksjöhus och möblerade om lite väggar i ett Kvadraten så att det blir ett biorum & ett skafferi på undervåningen istället för 2 sovrum.

Förövrigt så tycker jag att en duk på 155cm bredd är för liten i en lägenhet ;)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.