Hej! Har ett äldre hus som brukas som fritidshus. Det värms upp med vedpanna i källaren, till den är även en beredare kopplad. Har kört med glykol i ratiatorsystemet. När vi nu skulle starta upp vattnet för iår så upptäckte jag att det var glykol även i vvb. Beredaren verkar inte heller fyllas helt,hör ett droppande ljud, får snarare vatten rakt in i radiatorsystemet. kommer inget vatten från varmvattenkranarna heller, inte ens luft. Är vvb defekt eller kan det på nåt sätt vara pannan? Tillägger att jag "tejpade" ett sprucket rör I vintras, då det blev fruset.
 
  • Äldre vedpanna och varmvattenberedare i källare med synliga rör och reparationsförsök med tejp.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Gammal beredare med rostiga rör och tejpade läckage i en källare.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Om kallvattnet frös utanför VVB:n så är nog risken stor att det har frusit inuti beredaren också - så ja, den är kass.
 
M -MaH- skrev:
Om kallvattnet frös utanför VVB:n så är nog risken stor att det har frusit inuti beredaren också - så ja, den är kass.
Okej, går i tankarna att koppla bort vvb och endast köra med kallvatten. Finns det någon risk att radiatorvatten kommer in i dricksvatten via pannan? Eller är det endast im det är inbyggt beredare där?
 
Den klumpen i taket är en VVB med kopparslingor i för VV. Den matas med hetvatten från pannan. Den har nog gjort sitt. kanske en slinga i den är läcj och då går vattentrycket ut i värmesystemet. Eller om du tappar ut vattnet så går det baklänges ut i VV-vattnet. Går att koppla ur, men då blir det nog en VVB på sidan om för VV. Den klumpen i taket väger säger 100 kg, så var väldigt försiktig med om den ska tas bort, mycket lätt att en olycka kommer till stånd. I den finns säkert minst 50 kg koppar, men ett skitgöra att skära upp den för att sälja koppar. Men klart ett terapijobb, svart blir det och få kanske 40 kr kilot.
 
Krilleman
J jonaserik skrev:
Men klart ett terapijobb, svart blir det och få kanske 40 kr kilot.
Nja, vitt så ligger kopparn på runt 60:- idag.

40:- svart lät som en dålig affär...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.