Jag har 15 spottar (lågvoltshalogen tror jag) inbyggda i taket på mitt kök. Senaste tiden har dessa börjat blinka/svaja av och på. Precis som om det vore spänningsfall.
Bostadsrättsföreningen har för 2 månader sedan installerat nya elmätare i samtliga lägenheter och det var efter detta som svajigheten i belysningen började. Tillfällighet eller finns det ngt samband med installationen av den nya elmätaren?

Jag kan väldigt lite om el, som om ni behöver veta mera för att kunna ge ett vettigt svar, fråga så försöker jag ta reda på fakta om lamporna/el-installationen.

Eller om det går att svara rakt upp och ner vad felet är, så gör gärna det :)
 
Låter som en glappande anslutning. Om det bara är spottarna som blinkar ligger felet troligen vid anslutningarna till dessa (exvis vid transformatorn om det är lågvolt).

Har du problem på flera ställen i lägenheten kan det vara anslutningarna till den nya elämåtaren, men jag måste säga att detta inte är speciellt troligt.

Eftersom det kan bli värmeutveckling vid glappkontakt bör du ta in en elektriker som kan avgöra vad som är fel.
 
Har du kollat så det inte blivit för hög belastning på dimmern. Då kan den börja dimma ner för att sedan återgå till normalläge igen om dimmern blir för varm. Jag har upplevt liknande problem med för hög belastning men då dimmade lamporna ner i någon minut och sedan tillbaka igen. Jag bytte till kraftigare dimmer så var det löst. Men annars kan du byta till klenare lampor då får dimmern mindre belastning.
 
Ja det är endast spottarna som blinkar. Allt annat i kök och lägenhet fungerar normalt.
Skall prova att testa enklaste först--> dimma ner för att se om det åtgärdar problemet.
 
Har nu provat att dimma ner en aning och det hjälpte. Tack till alla som hjälpte mig!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.