Det där brukar ordna sig när man väl börjar klippa gräsmattan. De flesta ogräs dör av att bli avklippta kontinuerligt, ja.. förutom maskrosor då...
 
Precis - i själva gräsfröblandningen finns 'ogräs' för att stabilisera mattan fram till dess de 'äkta' grässtråna tar överhand. Så rota inte alltför mycket i den nysådda mattan utan se istället till att den får vatten (i sådana doser att rötterna söker sig ner i jorden).
 
När väl gräsmattan är mer uppväxt så är verkligen stroller combi ett kanon bra medel. Lite dyrt men funkar kalas. När vi flyttade in till vårt hus där vi bor idag hade vi stora problem med maskroser. Men efter att vi har använt stroller så behöver vi endast plocka bort några enstaka :)
 
Hej gräs experter ;)

Jag undrar om ni vet något om jord också. Vi behöver jord till nästa vecka. Ca 12 kubik första omgången. Har fått ett pris på fin planteringsjord. "Analyserad och med papper på det" för 3.300:- inkl utkörning och moms. Är det ett ok pris? Jag har liksom i mycket annat ingen koll på priserna för detta!
Ett annat ställe tog 3.800:- för 10 kubik. Så hittils är det bästa priset.

Har någon fått bra jord, f(ör översta lagret,) till ett bättre pris?

/ Sabina
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.